Gepofte aardappels
Gepofte aardappels

Bijgerecht

Gepofte aardappels

  • Bijgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

4 flinke aardappels, schoongeboend
150 g crème fraîche
Bakje tuinkers
Snuf zeezout

BEreidings wijze

  1. Kook de aardappels 5 minuten voor in kokend water.
  2. Leg iedere aardappel op een stuk aluminiumfolie en bestrooi met zout.
  3. Pak de aardappels stevig in en leg ze ca. 30 minuten op de barbecue.
  4. Halveer de aardappels en hol ze voorzichtig uit.
  5. Meng de crème fraîche door het uitholsel en bring op smaak met zout en peper.
  6. Vul de aardappelhelften met de puree en verdeel de tuinkers erover.

Boodschappen lijst

Tips

Varieer naar hartelust met de vulling, gerookte zalm met crème fraîche, mozzarella met kappertjes en munt, feta met rucola en tapenade, gekookt ei, augurk en mayonaise tonijn, mierikswortel en zure room.