Voorgerecht
Gekonfijte kabeljauw met knoflook en citroen
- • Voorgerecht
- • 4 personen
- • 334 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 700 ml zonnebloemolie
- • 600 g kabeljauwfilet, in grove stuk
- • 100 g waterkers
- • 6 laurierblaadjes
- • 1 bol knoflook, gehalveerd
- • ½ citroen, in plakjes
- • 2 el olijfolie
- • Zout & versgemalen peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Bestrooi de kabeljauw ruim met zout en peper en wrijf het erin. Leg de stukken in een ovenschaal, samen met de knoflook, laurier en citroen. Giet de zonnebloemolie erover en zorg dat de kabeljauw net onderstaat. Gaar de vis zo ca. 20 à 30 minuten in de oven.
- Besprenkel de waterkers met de olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Serveer dit bij de gekonfijte kabeljauw.
Boodschappen lijst
- Zonnebloemolie
6,29 1 Liter
removeadd product to cart - Kabeljauwfilet
11,25 270 Gram
removeadd product to cart - Waterkers
2,59 100 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!