Gekonfijte kabeljauw met knoflook en citroen
Gekonfijte kabeljauw met knoflook en citroen

Voorgerecht

Gekonfijte kabeljauw met knoflook en citroen

  • Voorgerecht
  • 4 personen
  • 334 kcal / portie

Ingrediënten lijst

700 ml zonnebloemolie
600 g kabeljauwfilet, in grove stuk
100 g waterkers
6 laurierblaadjes
1 bol knoflook, gehalveerd
½ citroen, in plakjes
2 el olijfolie
Zout & versgemalen peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Bestrooi de kabeljauw ruim met zout en peper en wrijf het erin. Leg de stukken in een ovenschaal, samen met de knoflook, laurier en citroen. Giet de zonnebloemolie erover en zorg dat de kabeljauw net onderstaat. Gaar de vis zo ca. 20 à 30 minuten in de oven.
  3. Besprenkel de waterkers met de olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Serveer dit bij de gekonfijte kabeljauw.

Boodschappen lijst

  • product
    Zonnebloemolie

    5,49 1 Liter

    remove
    add product to cart
  • product
    Kabeljauwfilet

    9,35 235 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Waterkers

    2,29 100 Gram

  • product
    Laurier

    3,19 10 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Witte knoflook

    1,59 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Citroenen

    3,45 500 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2022.