Geitenkaasbavarois met honingsaus
Geitenkaasbavarois met honingsaus

Dessert

Geitenkaasbavarois met honingsaus

  • Dessert
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

BAVAROIS:
150 g mascarpone
125 g zachte geitenkaas
100 ml (slag)room, lobbig geklopt
2 el honing
1 tl sinaasappelrasp
HONINGSAUS:
200 ml dessertwijn
50 g rozijnen
2 el honing

BEreidings wijze

  1. Week voor de saus de rozijnen in de dessertwijn.
  2. Spatel alle ingrediënten voor de bavarois door elkaar tot een luchtig, glad geheel en laat 2 à 3 uur opstijven in de koelkast.
  3. Kook voor het serveren de rozijnen met het weekvocht van wijn tot de helft in. Haal van het vuur en roer de honing erdoor.
  4. Verdeel de bavarois over 4 bordjes of schaaltjes en lepel de saus erover.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter