Bijgerecht
Gehaktballetjes met groenten
- • Bijgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 300 g rundergehakt
- • 200 g groene olijven, fijngehakt
- • 2 uien, fijngehakt
- • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- • 1 wortel, fijngehakt
- • Handvol bladpeterselie, gesnipperd
- • Handvol bieslook, gesnipperd
- • Zout en peper
- • Olijfolie of kokosolie, om in te bakken
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Kneed de wortel, uien, olijven en knoflook met de verse kruiden goed door het gehakt en breng op smaak met zout en peper.
- Maak balletjes van het gehakt. Verhit een flinke scheut olijfolie (of kokosolie) in een vuurvaste bakpan en bak de gehaktballetjes een paar minuten. Draai ze om en laat ze nog een paar minuten op matig vuur bakken.
- Zet de pan 15 tot 20 minuten in de oven, afhankelijk van de grootte van de balletjes.
Boodschappen lijst
- Bieslook in schaaltje
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Uien
2,59 1 kg
removeadd product to cart - Pitloze groene olijven
3,59 190 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Bosje bladpeterselie
1,99 1 stuk
removeadd product to cart - Wortelen
2,99 1 kg
removeadd product to cart
Tips
Voor 6 à 10 gehaktballetjes Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!