Gegrilde spitskool met roquefort en crispy sjalot
Gegrilde spitskool met roquefort en crispy sjalot

Bijgerecht

Gegrilde spitskool met roquefort en crispy sjalot

  • Bijgerecht
  • 4 personen
  • 419 kcal / portie

Ingrediënten lijst

100 g roquefort (voor vegan: vervangen door Jeanne vegan blauwe kaas)
4 sjalotten, in dunne halve ringen
1 spitskool, in 4 parten gesneden
4 takjes tijm, blaadjes afgerist
4 el olijfolie + 6 el neutrale olie

BEreidings wijze

  1. Verwarm de barbecue met deksel voor met een zone voor direct en indirect grillen op een temperatuur tussen de 180°C en 200°C.
  2. Meng de olijfolie met de tijmblaadjes.
  3. Rooster de spitskoolparten op het rooster direct boven de kolen aan beide snijkanten tot er mooie grillstrepen op staan. verplaats ze naar de indirecte grillzone en besprenkel ze met de tijmolie. Sluit het deksel en laat 15 minuten verder doorgaren. Besprenkel tussendoor met extra tijmolie.
  4. Verwarm intussen een pannetje met de 6 el neutrale olie en bak hierin de sjalotten op laag vuur totdat ze goudbruin en krokant zijn. Haal ze met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
  5. Leg de spitskool op een groot bord en verkruimel de roquefort eroverheen. Bestrooi met de crispy sjalot en serveer meteen.

Boodschappen lijst

  • product
    Roquefort

    4,09 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Sjalotten

    1,59 200 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Spitskool

    2,99 1 stuk

    remove
    add product to cart
  • product
    Tijm in schaaltje

    1,59 15 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2022.