Hoofdgerecht
Gegrilde groene asperges met gerookte zalm
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 500 g groene asperges
- • 300 g gerookte zalm
- • 75 g veldsla
- • 2 eieren, hardgekookt en fijngehakt
- • 1 bakje tuinkers
- • 50 ml milde olijfolie
- • 20 ml witte balsamicoazijn
- • 2 el bieslook, fijngehakt
- • 1 el peterselie, fijngehakt
- • 1 tl fijne mosterd
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Was de asperges, snijd de houtachtige uiteinden eraf en droog op een keukendoek. Verhit de grillpan en besprenkel met ca. 10 ml van de olijfolie. Gril de asperges in maximaal 8 minuten rondom beetgaar in de hete pan en zet apart.
- Meng de rest van de olijfolie met de condimento bianco en de mosterd tot een dressing.
- Maak de veldsla aan met 1 eetlepel van de dressing en zet koel weg.
- Voeg aan de rest van de dressing de peterselie, bieslook, gehakt ei en zout en peper naar smaak.
- Leg op elk bord een pluk veldsla en plaats daarop de asperges. Beleg met plakjes zalm en drapeer de ei-vinaigrette erop. Garneer met tuinkers.
Boodschappen lijst
- Milde olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Fijne mosterd
2,49 170 Gram
removeadd product to cart - Tuinkers
1,09 130 Gram
removeadd product to cart - Witte balsamicoazijn
6,09 250 Ml
removeadd product to cart - Gerookte zalm
9,59 100 Gram
removeadd product to cart - Veldsla
2,29 75 Gram
removeadd product to cart - Platte peterselie
1,99 15 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2016. Wijntip! De Diwald Cha/gru (chardonnay & Gtuner Veltliner). De Chardonnay is iets vettig en heeft tropisch fruit. Dat combineert uitstekend met de zalm/ de Gruner Veltliner is lichter en frisser en matcht bij de asperges! Ideale wijn dus voor dit heerlijke gerecht.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!