Gegrilde geitenkaas met witlof en cranberrysaus
Gegrilde geitenkaas met witlof en cranberrysaus

Voorgerecht

Gegrilde geitenkaas met witlof en cranberrysaus

  • Voorgerecht
  • 4 personen
  • 323 kcal / portie

Ingrediënten lijst

2x 160 g verse geitenkaas 50+, horizontaal gehalveerd
75 g verse cranberry's
75 g kiemen, bijv. sango
25 g pecannoten, grof gehakt
2 stronkjes witlof, blaadjes losgemaakt
1 rode appel
½ citroen, uitgeperst
2 el gedroogde cranberry's
2 el extra vierge olijfolie
2 el suiker
1 tl honing

BEreidings wijze

  1. Verwarm de verse cranberry's met de suiker en 4 eetlepels water in een pannetje en breng aan de kook. Laat zachtjes pruttelen totdat de cranberry's zacht zijn. Pureer de cranberry's daarna met vocht en al tot een gladde saus. Laat afkoelen.
  2. Snijd de appel in partjes en daarna in dunne plakjes en meng deze goed met het citroensap en 1 eetlepel water tegen verkleuring.
  3. Verwarm de oven op de grillstand en bekleed het rooster met aluminiumfolie. Leg alvast de 4 plakken geitenkaas - korst naar beneden - op het rooster maar zet nog even opzij.
  4. Giet de appels af, maar bewaar 2 eetlepels vocht. Meng deze met 2 eetlepels van de cranberrysaus, de olijfolie en honing en breng op smaak met zout en peper.
  5. Zet de geitenkaas 4 minuten onder de grill. Bestrooi vervolgens met de pecannoten en zet nog een paar minuten terug.
  6. Verdeel intussen de appel, witlof, gedroogde cranberry's en kiemen over 4 borden. Leg op ieder bord voorzichtig een plak gegrilde geitenkaas. Verdeel de noten en de dressing erover en serveer direct.

Boodschappen lijst

Tips

De overgebleven cranberrysaus kan erbij geserveerd worden, maar is ook heerlijk in een smoothie of door de havermout. Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2022.