Gegrilde côte de boeuf met antiboise
Gegrilde côte de boeuf met antiboise

Hoofdgerecht

Gegrilde côte de boeuf met antiboise

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 881 kcal / portie

Ingrediënten lijst

800 g runder côte de boeuf
200 ml olijfolie + 2 el
8 romatomaten, in vieren gesneden, zaadlijsten eruit en in kleine blokjes
2 uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
4 el kalamata olijven, grof gehakt
3 el peterselie (+extra voor erover), grof gehakt
2 el kappertjes, fijngehakt
Zout & peper
Optioneel: vleesthermometer

BEreidings wijze

  1. Haal de côte de boeuf uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
  2. Verhit een grillpan op hoog vuur. Smeer de côte de boeuf aan beide kanten in met een el olijfolie. Leg voorzichtig in de grillpan gedurende 3 minuten en draai halverwege de baktijd een kwartslag zodat er een mooi ruitpatroon ontstaat, doe dit ook met de andere zijde. Leg het vlees daarna in een braadslee.
  3. Verwarm de oven voor op 150°C en gaar het vlees verder in de oven voor ca. 15 à 20 minuten of tot het een kerntemperatuur bereikt tussen de 50°C en 55°C (m.b.v. een vleesthermometer). Haal de braadslee uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat ca. 10 minuten rusten.
  4. Verhit voor de antiboise een bakpan met een klein scheutje van de 200 ml olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook glazig, ca.3 minuten. Voeg de tomatenblokjes, olijven, kappertjes, peterselie en de overige olijfolie toe en verhit kort. Breng op smaak met zout en peper. Haal van het vuur.
  5. Snijd het vlees in mooie plakken en breng het royaal op smaak met zout en peper. Schep de antiboise erover en bestrooi naar wens met meer peterselie.

Boodschappen lijst

Tips

Tegenover gegrild rood vlees zet je het beste een krachtigere wijn. De Chianti Rufina is een volle wijn met veel rood fruit. Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2021.