Gegrilde asperges met gepofte tomaatjes
Gegrilde asperges met gepofte tomaatjes

Hoofdgerecht

Gegrilde asperges met gepofte tomaatjes

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 208 kcal / portie

Ingrediënten lijst

20 witte asperges, geschild en onder kantjes eraf gesneden
200 g tomaatjes
2 el peterselie
DRESSING:
4 el olijfolie
2 tenen knoflook
2 limoenen, uitgeperst
1 rode peper
1 el tamari
1 el kokosbloesemsuiker
Zout naar smaak

BEreidings wijze

  1. Snijd de asperges in de lengte door.
  2. Verhit een grillpan en bestrijk de pan lichtjes met wat olie. Leg de halve asperges (in porties) met het snijvlak naar beneden naast elkaar in de grillpan en gril ze in een paar minuten bruin. Keer om en gril nog een paar minuten. Neem ze uit de pan en houd warm op een schaal in een warme oven.
  3. Pof daarna de tomaatjes in de grillpan terwijl je ze af en toe omschudt. Als de velletjes beginnen te scheuren zijn de tomaatjes goed.
  4. Meng intussen alle dressingingrediënten.
  5. Verdeel de asperges over 4 borden en leg de tomaatjes erbij. Druppel de dressing erover en bestrooi met peterselie.

Boodschappen lijst

Tips

Tip: heerlijk met een Pinot Blanc, die met de rijpe en tropische fruittonen en licht verfrissende toets mooi aansluit bij de gegrilde asperges. Bron: Lekker Weten Lente 2021