Hoofdgerecht
Gegrilde asperges met gepofte tomaatjes
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 208 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 20 witte asperges, geschild en onder kantjes eraf gesneden
- • 200 g tomaatjes
- • 2 el peterselie
- • DRESSING:
- • 4 el olijfolie
- • 2 tenen knoflook
- • 2 limoenen, uitgeperst
- • 1 rode peper
- • 1 el tamari
- • 1 el kokosbloesemsuiker
- • Zout naar smaak
BEreidings wijze
- Snijd de asperges in de lengte door.
- Verhit een grillpan en bestrijk de pan lichtjes met wat olie. Leg de halve asperges (in porties) met het snijvlak naar beneden naast elkaar in de grillpan en gril ze in een paar minuten bruin. Keer om en gril nog een paar minuten. Neem ze uit de pan en houd warm op een schaal in een warme oven.
- Pof daarna de tomaatjes in de grillpan terwijl je ze af en toe omschudt. Als de velletjes beginnen te scheuren zijn de tomaatjes goed.
- Meng intussen alle dressingingrediënten.
- Verdeel de asperges over 4 borden en leg de tomaatjes erbij. Druppel de dressing erover en bestrooi met peterselie.
Boodschappen lijst
- Kokosbloesemsuiker
4,69 275 Gram
removeadd product to cart - Rode peper
1,29 45 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Bladpeterselie
2,59 70 Gram
removeadd product to cart - Tamari (strong)
4,39 145 ML
removeadd product to cart - Cherry trostomaatjes
2,19 250 Gram
removeadd product to cart - Extra vierge olijfolie
5,99 500 Ml
removeadd product to cart - Limoenen
1,89 200 Gram
removeadd product to cart
Tips
Tip: heerlijk met een Pinot Blanc, die met de rijpe en tropische fruittonen en licht verfrissende toets mooi aansluit bij de gegrilde asperges. Bron: Lekker Weten Lente 2021
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!