Bijgerecht
Gebakken spruitjes met miso-citroensaus
- • Bijgerecht
- • 4 personen
- • 181 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 900 g schoongemaakte spruitjes, gehalveerd
- • 60 ml (vers) citroensap
- • 3 el shiro misopasta
- • 3 el ahornsiroop
- • 2 el olijfolie
- • Zout
BEreidings wijze
- Meng in een pannetje de miso met de ahornsiroop, het citroensap, 3 el water en een snufje zout. Klop alles goed door elkaar en breng zachtjes aan de kook. Laat ca. 6 minuten sudderen terwijl je nonstop roert zodat het niet aanbakt. Haal van het vuur en zet opzij.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de spruitjes goudbruin en iets verder dan beetgaar, dat duurt ongeveer 5 minuten (proef even).
- Schep de spruitjes op een warme schaal, besprenkel met een beetje miso-citroensaus en geef de rest er apart bij. Serveer meteen.
Boodschappen lijst
- Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Shiro miso
8,49 250 Gram
removeadd product to cart - Ahornsiroop A-graad
6,79 250 Ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2023.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!