Gebakken spruitjes met miso-citroensaus
Gebakken spruitjes met miso-citroensaus

Bijgerecht

Gebakken spruitjes met miso-citroensaus

  • Bijgerecht
  • 4 personen
  • 181 kcal / portie

Ingrediënten lijst

900 g schoongemaakte spruitjes, gehalveerd
60 ml (vers) citroensap
3 el shiro misopasta
3 el ahornsiroop
2 el olijfolie
Zout

BEreidings wijze

  1. Meng in een pannetje de miso met de ahornsiroop, het citroensap, 3 el water en een snufje zout. Klop alles goed door elkaar en breng zachtjes aan de kook. Laat ca. 6 minuten sudderen terwijl je nonstop roert zodat het niet aanbakt. Haal van het vuur en zet opzij.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de spruitjes goudbruin en iets verder dan beetgaar, dat duurt ongeveer 5 minuten (proef even).
  3. Schep de spruitjes op een warme schaal, besprenkel met een beetje miso-citroensaus en geef de rest er apart bij. Serveer meteen.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2023.