Hoofdgerecht
Gebakken kabeljauwfilet met puree van knolselderij
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 600 g kabeljauwfilet, in 4 stukken
- • 200 ml melk
- • 2 bosuitjes, in ringetjes gesneden
- • 1 kleine knolselderij, geschild en in stukken
- • 2 el boter
- • 2 el olijfolie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Kook de knolselderij gaar in ruim water met wat zout.
- Pureer de gare knolselderij in een keukenmachine of met een staafmixer, samen met de melk en 1 eetlepel boter tot een gladde puree. Voeg als laatste de gesneden bosui toe en breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kabeljauw mooi bruin aan beide zijden, voeg halverwege de resterende boter toe voor een goudbruin resultaat.
- Serveer de kabeljauw met puree en strooi er eventueel nog wat bosui overheen.
Boodschappen lijst
- Volle melk
1,79 1 Liter
removeadd product to cart - Milde olijfolie
8,89 500 Ml
removeadd product to cart - Kabeljauwfilet
9,35 235 Gram
removeadd product to cart - Bosui
1,99 1 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!