Gebakken kabeljauwfilet met puree van knolselderij
Gebakken kabeljauwfilet met puree van knolselderij

Hoofdgerecht

Gebakken kabeljauwfilet met puree van knolselderij

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

600 g kabeljauwfilet, in 4 stukken
200 ml melk
2 bosuitjes, in ringetjes gesneden
1 kleine knolselderij, geschild en in stukken
2 el boter
2 el olijfolie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Kook de knolselderij gaar in ruim water met wat zout.
  2. Pureer de gare knolselderij in een keukenmachine of met een staafmixer, samen met de melk en 1 eetlepel boter tot een gladde puree. Voeg als laatste de gesneden bosui toe en breng op smaak met zout en peper.
  3. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kabeljauw mooi bruin aan beide zijden, voeg halverwege de resterende boter toe voor een goudbruin resultaat.
  4. Serveer de kabeljauw met puree en strooi er eventueel nog wat bosui overheen.

Boodschappen lijst

  • product
    Volle melk

    1,75 1 Liter

    remove
    add product to cart
  • product
    Milde olijfolie

    9,99 500 Ml

    remove
    add product to cart
  • product
    Kabeljauwfilet

    9,35 235 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Bosui

    2,99 1 stuks

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst.