Bijgerecht
Gebakken groene kool met pecankoriandersalsa
- • Bijgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 600 g groene kool, in dunne reepjes
- • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- • ½ el gemalen komijn
- • Zout & peper
- • Olie om in te bakken
- • PECAN-KORIANDERSALSA:
- • 100 g pecannoten
- • 1 grote teen knoflook
- • ½ rode peper, zaadlijsten verwijderd
- • Flinke handvol verse koriander
- • 2 el witte balsamicoazijn
- • 1 el olijfolie
- • Zout
BEreidings wijze
- Hak alle ingrediënten voor de salsa fijn maar niet glad (gebruik de pulse-knop van de keukenmachine of neem de staafmixer). Het moet een mooie korrelige structuur hebben. Proef en voeg eventueel nog een beetje extra van één of meer van de ingrediënten toe.
- Verwarm wat olie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook met de komijn op middelhoog vuur tot het geurt. Voeg de kool toe en bak al omscheppend enkele minuten. Zet het vuur zacht en laat nog een minuut of 3 tot 5 zachtjes bakken tot de kool beetgaar is; zo nu en dan omscheppen.
- Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de helft van de pecankoriandersalsa op de kool en serveer de rest er apart bij.
Boodschappen lijst
- Pecannoten
5,69 150 Gram
removeadd product to cart - Groene kool
2,59 1 stuks
- Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Rode peper
0,99 45 Gram
removeadd product to cart - Witte balsamicoazijn
6,09 250 Ml
removeadd product to cart - Gemalen komijnzaad
4,39 40 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
9,99 500 Ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!