Gebakken groene kool met pecankoriandersalsa
Gebakken groene kool met pecankoriandersalsa

Bijgerecht

Gebakken groene kool met pecankoriandersalsa

  • Bijgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

600 g groene kool, in dunne reepjes
3 teentjes knoflook, fijngehakt
½ el gemalen komijn
Zout & peper
Olie om in te bakken
PECAN-KORIANDERSALSA:
100 g pecannoten
1 grote teen knoflook
½ rode peper, zaadlijsten verwijderd
Flinke handvol verse koriander
2 el witte balsamicoazijn
1 el olijfolie
Zout

BEreidings wijze

  1. Hak alle ingrediënten voor de salsa fijn maar niet glad (gebruik de pulse-knop van de keukenmachine of neem de staafmixer). Het moet een mooie korrelige structuur hebben. Proef en voeg eventueel nog een beetje extra van één of meer van de ingrediënten toe.
  2. Verwarm wat olie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook met de komijn op middelhoog vuur tot het geurt. Voeg de kool toe en bak al omscheppend enkele minuten. Zet het vuur zacht en laat nog een minuut of 3 tot 5 zachtjes bakken tot de kool beetgaar is; zo nu en dan omscheppen.
  3. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de helft van de pecankoriandersalsa op de kool en serveer de rest er apart bij.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter