Hoofdgerecht
Gebakken aardpeer met zalm
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 636 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 300 g aardpeer, gewassen en in partjes
- • 250 g zalmfilet zonder huid, in twee gelijke stukken
- • ½ citroen, sap en rasp
- • 4 el olijfolie
- • 3 el hazelnoten, geroosterd en grof gehakt
- • 2 el peterselie, gehakt
- • Zeezout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Verhit 3 eetlepels van de olijfolie in een bakpan en bak de aardpeer-partjes op middelhoog vuur langzaam goudbruin in ca. 20 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
- Leg intussen de zalm op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met zout en peper en de citroenrasp. Gaar in de oven voor ca. 15 à 20 minuten. Knijp er daarna het citroensap over uit.
- Verdeel de aardperen over 2 borden en leg de zalm erbij. Garneer met peterselie en hazelnootjes.
Boodschappen lijst
- Aardperen
1,99 500 Gram
removeadd product to cart - Wilde Sockeye zalm
9,80 185 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
2,09 300 Gram
removeadd product to cart - Hazelnoten
4,89 250 Gram
removeadd product to cart - Platte peterselie in schaaltje
1,99 15 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2021.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!