Gebakken aardpeer met zalm
Gebakken aardpeer met zalm

Hoofdgerecht

Gebakken aardpeer met zalm

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 636 kcal / portie

Ingrediënten lijst

300 g aardpeer, gewassen en in partjes
250 g zalmfilet zonder huid, in twee gelijke stukken
½ citroen, sap en rasp
4 el olijfolie
3 el hazelnoten, geroosterd en grof gehakt
2 el peterselie, gehakt
Zeezout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Verhit 3 eetlepels van de olijfolie in een bakpan en bak de aardpeer-partjes op middelhoog vuur langzaam goudbruin in ca. 20 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Leg intussen de zalm op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met zout en peper en de citroenrasp. Gaar in de oven voor ca. 15 à 20 minuten. Knijp er daarna het citroensap over uit.
  4. Verdeel de aardperen over 2 borden en leg de zalm erbij. Garneer met peterselie en hazelnootjes.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2021.