Voorgerecht
Garnalencocktail met meloen en gekonfijte rode peper
- • Voorgerecht
- • 4 personen
- • 129 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 200 g garnalen
- • 1 meloen
- • 1 komkommer
- • 1 limoen, het sap
- • 1 rode peper, zaadlijsten eruit en in fijne reepjes
- • 1 el agavesiroop
- • 1 el olijfolie
- • Klein handje waterkers of peterselie, kleingehakt
- • Ook nodig: bolletjessteker
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Steek met behulp van de bolletjessteker 200 gram meloenbolletjes uit de meloen. Haal daarna nog eens 200 gram vruchtvlees uit de meloen en pureer dit tot een dik sap. Meng het limoensap erdoor, dit is de dressing.
- Schil de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd 200 gram vruchtvlees in blokjes.
- Zet de meloen, dressing en komkommer tot gebruik koel weg.
- Verwarm in een klein steelpannetje de agavesiroop met een eetlepel water en kook hierin de rode peperreepjes 5 minuten. Leg de reepjes daarna op keukenpapier.
- Bestrooi de garnalen met wat zout en peper en bak ze snel op hoog vuur in de olie. Haal van het vuur.
- Neem 4 coupes of halfhoge glazen en vul ze met een laagje meloenbolletjes gevolgd door een laagje komkommerblokjes. Verdeel de garnalen erover en besprenkel met de dressing. Decoreer met de reepjes peper en wat gehakte waterkers of peterselie.
Boodschappen lijst
- Komkommer
1,69 1 stuks
removeadd product to cart - Charentais meloen
4,99 1 stuks
removeadd product to cart - Milde olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Garnalen (gamba's)
6,99 100 Gram
removeadd product to cart - Agavesiroop
3,79 250 Ml
removeadd product to cart - Waterkers
2,59 100 Gram
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!