Tussendoor
Galette met appels en peren
- • Tussendoor
- • 4 personen
- • 389 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 4 plakjesbladerdeeg (diepvries) naar keuze: vegan of met boter, ontdooid
- • ½ sinaasappel, uitgeperst
- • 1 el honing of (voor vegan:) ahornsiroop
- • ½ el suiker
- • 1 el bloem
- • 1 appel, in dunne halve plakjes, ongeschild
- • 2 stevige peren, in dunne halve plakjes, ongeschild
- • 1 el tijmblaadjes, grof gehakt
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Leg de bladerdeegplakjes elkaar iets overlappend in een vierkant op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik met een vork het deeg goed blind in.
- Meng het sinaasappelsap met de honing/ahornsiroop, suiker en bloem in een ruime kom. Voeg de appel- en peerplakjes toe en meng goed zodat alles is bedekt met het mengsel.
- Schik de plakjes appel en peer met de schilkant omhoog in een cirkel op het bladerdeeg. Laat ca. 2cm ruimte over aan de buitenkanten en sla de deegrand vervolgens naar binnen. Duw de galette in een ronde vorm met een opstaande rand.
- Bak de galette in de oven gaar en goudbruin in ca. 25 à 30 minuten. Garneer met tijm.
Boodschappen lijst
- Perssinaasappels
3,99 1 kg
removeadd product to cart - Vloeibare bloemenhoning
4,39 450 Gram
removeadd product to cart - Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Giga appels
3,59 600 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2024
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!