Galette met appels en peren
Galette met appels en peren

Tussendoor

Galette met appels en peren

  • Tussendoor
  • 4 personen
  • 389 kcal / portie

Ingrediënten lijst

4 plakjesbladerdeeg (diepvries) naar keuze: vegan of met boter, ontdooid
½ sinaasappel, uitgeperst
1 el honing of (voor vegan:) ahornsiroop
½ el suiker
1 el bloem
1 appel, in dunne halve plakjes, ongeschild
2 stevige peren, in dunne halve plakjes, ongeschild
1 el tijmblaadjes, grof gehakt

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Leg de bladerdeegplakjes elkaar iets overlappend in een vierkant op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik met een vork het deeg goed blind in.
  3. Meng het sinaasappelsap met de honing/ahornsiroop, suiker en bloem in een ruime kom. Voeg de appel- en peerplakjes toe en meng goed zodat alles is bedekt met het mengsel.
  4. Schik de plakjes appel en peer met de schilkant omhoog in een cirkel op het bladerdeeg. Laat ca. 2cm ruimte over aan de buitenkanten en sla de deegrand vervolgens naar binnen. Duw de galette in een ronde vorm met een opstaande rand.
  5. Bak de galette in de oven gaar en goudbruin in ca. 25 à 30 minuten. Garneer met tijm.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2024