Galette met aardbeien
Galette met aardbeien

Bakken

Galette met aardbeien

  • Bakken
  • 4 personen
  • 668 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 g aardbeien, in partjes
225 g bloem + extra voor bestuiven
225 g boter, koud en in kleine blokjes
1 citroen, de rasp
4 el poedersuiker
2 el maïszetmeel
Snuf zout

BEreidings wijze

  1. Doe de bloem, boter en een snuf zout in een ruime mengkom. Wrijf met twee handen de boter door de bloem totdat het helemaal is opgenomen en er een deeg ontstaat. Vorm er een langwerpige worst van en dek af met folie of bee’s wrap. Laat rusten in de koelkast voor ca. 30 minuten.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C.
  3. Bestuif het deeg met bloem en rol het uit tot een ronde lap van ongeveer 1 cm dik. Rol het deeg op de deegroller en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Meng de aardbeien, citroenrasp, maïszetmeel en 2 eetlepels poedersuiker door elkaar en verdeel over het midden van het deeg. Zorg dat er vanaf de randen ca. 8cm vrij blijft. Vouw deze randen over de aardbeien (niet helemaal bedekken, alleen de randen).
  5. Bak de galette goudbruin in ca. 50 minuten. Laat afkoelen en bestuif met de overgebleven poedersuiker.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2023.