Hoofdgerecht
Gado-gado
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 378 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g Chinese kool
- • 200 g sperziebonen
- • 4 eieren, hardgekookt
- • 1 komkommer, in halve plakjes
- • 2 el koriander, gehakt
- • BOEMBOE:
- • 3 teentjes knoflook
- • 1 ui, grof gesneden
- • 4 tl sambal
- • 1 tl gemalen komijn
- • GADO GADO:
- • 150 g pindakaas
- • 50 ml kokosmelk
- • 1 el azijn
BEreidings wijze
- Gebruik de Chinese kool rauw of doe de repen in een vergiet en spoel af met kokend water. Goed uitlekken en/of droog deppen.
- Kook de sperziebonen in ca. 4-6 minuten beetgaar.
- Maak een pasta met alle boemboe-ingrediënten in de keukenmachine of blender.
- Fruit voor de gado-gado de boemboe 5 minuten op laag vuur in een beetje kokosolie. Voeg de kokosmelk toe en roer de pindakaas erdoor. Breng de saus op smaak met een beetje azijn. Proef op zout. Check de dikte en voeg eventueel extra water toe of kook heel zachtjes in. Haal van het vuur.
- Schik alle groenten op een grote schaal of verdeel over 4 borden. Schenk de gado-gado erover en garneer met ei en koriander.
Boodschappen lijst
- Pindakaas ongezouten en ongezoet
4,99 500 Gram
removeadd product to cart - Natuurazijn - inmaakazijn
2,69 750 ml
removeadd product to cart - Sambal Oelek
2,29 100 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Chinese kool
4,59 1 stuks
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Komkommer
1,69 1 stuks
removeadd product to cart - Kokosmelk
1,69 200 Ml
removeadd product to cart - Gemalen komijnzaad
4,39 40 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!