Hoofdgerecht

Ful Medames

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 120 kcal / portie

Ingrediënten lijst

200 g tomaten
360 g witte bonen (uit pot)
2 à 3 bosuitjes
1 el citroensap
3 el olijfolie
1 teentje knoflook
1/2 tl gemalen komijn
1/2 tl paprikapoeder
handvol munt
handvol peterselie
zout en peper
brood (naar keuze bijv. pita, voor erbij)

BEreidings wijze

  1. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes maar vang het sap op.
  2. Snijd het vruchtvlees in repen.
  3. Schep de bonen, tomatenreepjes en bosuitjes in een schaal.
  4. Maak met de staafmixer een dressing van het eventuele afsnijdsel van het tomatenvruchtvlees, het opgevangen tomatensap samen met het citroensap, olijfolie, knoflook, komijn, paprikapoeder, munt en peterselie.
  5. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Giet de dressing over het bonenmengsel en schep door elkaar. Garneer met extra kruiden en serveer met brood.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest 2019 Shared dining