Hoofdgerecht
Ful Medames
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 120 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 360 g witte bonen (pot)
- • 200 g tomaten
- • 2 à 3 bosuitjes
- • 1 teentje knoflook
- • Handvol munt
- • Handvol peterselie
- • 3 el olijfolie
- • 1 el citroensap
- • ½ tl gemalen komijn
- • ½ tl paprikapoeder
- • Zout & peper
- • Pita, voor erbij
BEreidings wijze
- Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes maar vang het sap op.
- Snijd het vruchtvlees in repen.
- Schep de bonen, tomatenreepjes en bosuitjes in een schaal.
- Maak met de staafmixer een dressing van het eventuele afsnijdsel van het tomatenvruchtvlees, het opgevangen tomatensap samen met het citroensap, olijfolie, knoflook, komijn, paprikapoeder, munt en peterselie.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Giet de dressing over het bonenmengsel en schep door elkaar. Garneer met extra kruiden en serveer met brood.
Boodschappen lijst
- Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Gemalen komijnzaad
4,39 40 Gram
removeadd product to cart - Witte bonen
1,89 360 Gram
removeadd product to cart - Trostomaten
2,99 500 Gram
removeadd product to cart - Paprikapoeder
3,99 40 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,99 100 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2019.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!