Hoofdgerecht
Ful Medames
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 120 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 360 g witte bonen (pot)
- • 200 g tomaten
- • 2 à 3 bosuitjes
- • 1 teentje knoflook
- • Handvol munt
- • Handvol peterselie
- • 3 el olijfolie
- • 1 el citroensap
- • ½ tl gemalen komijn
- • ½ tl paprikapoeder
- • Zout & peper
- • Pita, voor erbij
BEreidings wijze
- Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes maar vang het sap op.
- Snijd het vruchtvlees in repen.
- Schep de bonen, tomatenreepjes en bosuitjes in een schaal.
- Maak met de staafmixer een dressing van het eventuele afsnijdsel van het tomatenvruchtvlees, het opgevangen tomatensap samen met het citroensap, olijfolie, knoflook, komijn, paprikapoeder, munt en peterselie.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Giet de dressing over het bonenmengsel en schep door elkaar. Garneer met extra kruiden en serveer met brood.
Boodschappen lijst
- Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Gemalen komijnzaad
4,39 40 Gram
removeadd product to cart - Witte bonen
1,79 360 Gram
removeadd product to cart - Trostomaten
3,49 500 Gram
removeadd product to cart - Paprikapoeder
3,99 40 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Bosui
2,99 1 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2019.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!