Fudge met noten en cranberries
Fudge met noten en cranberries

Tussendoor

Fudge met noten en cranberries

  • Tussendoor
  • 6 personen
  • 81 kcal / portie

Ingrediënten lijst

200 ml kokosmelk
160 g pure chocolade
25 g pecannoten
25 g gedroogde cranberries
½ vanillestokje
1 tl kokosrasp
¼ tl (grof) zeezout

BEreidings wijze

  1. Bekleed een vierkante of rechthoekige (brownie)bakvorm of schaal met bakpapier.
  2. Rooster de pecannoten eventueel even in een droge pan of in de oven en hak deze in kleine stukjes samen met de cranberries.
  3. Verwarm de kokosmelk langzaam op héél laag vuur in een steelpan samen met het verse vanille-merg uit de boon én de leeg geschraapte boon; laat de kokosmelk niet koken. Snijd ondertussen de pure chocolade in kleine stukjes.
  4. Verwijder na 5 minuten de vanilleboon uit de steelpan en voeg de fijngehakte chocolade toe aan de vanille-kokosmelk. Laat het vuur laag staan (om aanbranden te voorkomen) en blijf roeren met een houten lepel tot de chocolade is gesmolten en er een dikke chocoladesaus is ontstaan.
  5. Draai als alles is gesmolten het vuur uit en voeg het zout, de fijngehakte pecannoten en cranberries toe (houd eventueel wat achter ter decoratie) en roer goed door.
  6. Schenk het chocolademengsel in de beklede vorm, bestrooi met kokos, eventueel een klein beetje extra grof zeezout en achtergehouden pecans en cranberries. Zet de fudge 3 uur in de koelkast (of 30 minuten in de vriezer) om op te stijven. Snijd de fudge in blokjes of steek er met kerstvormpjes figuurtjes uit (leuk om met kinderen te doen). Je kunt de fudge, goed afgesloten, 5 dagen in de koelkast bewaren of tot 2 maanden in de vriezer.

Boodschappen lijst