Bakken
Fruitige yoghurttaart
- • Bakken
- • 8 personen
Ingrediënten lijst
- • 600 g Griekse yoghurt
- • 200 g Krunchy muesli amaranth spelt-noten + extra ter decoratie
- • 80 ml granaatappelsiroop
- • 50 g amandelpasta
- • 2 zakjes agar agar (van beide 30 g)
- • 1 vanillestokje
- • TOPPING:
- • 1 appel
- • 1 limoen, het sap
- • ½ granaatappel
- • Rood fruit naar keuze
- • Muntblaadjes
BEreidings wijze
- Verkruimel de krunchy muesli met een blender of keukenmachine. Voeg de amandelpasta toe en maal tot een kleverige massa. Rol de massa uit met een deegroller en verdeel over een taartvorm van Ø 20cm.
- Meng 350 gram van de Griekse yoghurt met het merg van het vanillestokje. Verwarm in een pannetje 3 tl van dit mengsel en los hier één zakje agar agar in op.
- Roer het warme agar agar mengsel door de yoghurt. Stort op de taartbodem en zet in de koelkast.
- Meng voor de tweede laag de rest van de yoghurt met de granaatappelsiroop. Verwarm ook hiervan 3 tl en los het overgebleven zakje agar agar hierin op. Roer het agar agar mengsel door de yoghurt en stort op de eerste laag. Laat minimaal twee uur in de koelkast opstijven.
- Snijd voor de topping de appel in dunne plakjes en bestrijk met limoensap. Versier de taart met de appel en de rest van de toppings.
Boodschappen lijst
- Yoghurt Griekse stijl
3,79 800 Gram
removeadd product to cart - Krunchy amaranth spelt noten
4,89 375 Gram
removeadd product to cart - Amandelpasta
8,19 250 Gram
removeadd product to cart - Agar-agar
4,39 30 Gram
removeadd product to cart - Bourbon vanillestokjes
9,29 2 stuks
removeadd product to cart - Pinova appels
2,99 600 Gram
removeadd product to cart - Limoenen
1,99 200 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van Barnhouse.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!