Bakken
Frambozentaartje
- • Bakken
- • 6 personen
Ingrediënten lijst
- • BODEM:
- • 60 g amandelmeel
- • 40 g boekweitmeel
- • 40 g havervlokken
- • 3 Medjoul dadels
- • Enkele pecannoten (gebroken)
- • 1 el kokosolie (gesmolten)
- • 1 el kaneel
- • Snufje zout
- • VULLING:
- • 400 g kokos- of sojayoghurt
- • 200 g frambozen
- • 4 g agar agar
- • 6 el honing of agavesiroop
- • 1 el chiazaad
- • 1 el sinaasappelsap
- • 1 tl vanille aroma of 1 vanillestokje
BEreidings wijze
- Bodem:
- Verwarm de oven voor op 160°C hetelucht.
- Vet ondertussen de randen van de springvorm in en bekleed de bodem met een bakpapiertje.
- Doe de droge ingrediënten voor de bodem in een mengkom en roer deze goed door elkaar. Voeg vervolgens de kokosolie en dadels (in stukjes) toe.
- Stroop de mouwen op en kneed een stevig deeg van deze prachtige ingrediënten.
- Bedek vervolgens de bodem en de randen met het deeg. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Hierdoor zal de bodem niet ‘bollen’ tijdens het bakken en strooi de peccannoten over de bodem.
- Bak de bodem zo’n 15 minuten in een voorverwarmde oven en begin ondertussen met het maken van de vulling.
- Frambozencoulis:
- Verwarm de frambozen in een pannetje met een klein laagje water. De frambozen worden bij het verwarmen steeds zachter. Prak ze door met een vork; op die manier komt ook het sap uit de frambozen vrij.
- Wanneer het mengsel begint te koken haal je het pannetje van het vuur. Voeg dan de chia zaadjes toe. Roer het geheel goed door; je zult merken dat het mengsel al een beetje begint in te dikken.
- Zet het pannetje even aan de kant.
- Vulling:
- Roer de kokosyoghurt los in een mengkom. Bewaar een klein beetje van het yoghurt mengsel in een apart bekertje, dit hebben we later nodig om de Swirl te maken op de toplaag.
- Roer hier nu het zoetmiddel doorheen.
- Breng agar agar in een beetje koud water onder voortdurend roeren aan de kook tot de agar agar helemaal opgelost is. Voeg dit mengsel beetje bij beetje aan de romige yoghurt toe.
- Spatel dit vervolgens rustig door elkaar en giet de helft dit mengsel als een Parel wit tapijtje op de afgekoelde bodem.
- Zet de taart vervolgens in de koelkast zodat deze even op kan stijven.
- Roer de helft van het frambozen mengsel door het overige yoghurtmengsel heen. Je zal zien dat er een prachtige roze kleur ontstaat! Waanzinnig!
- Wanneer de onderste laag stijf genoeg is kun je deze roze zee over de witte laag heen schenken. Zet de taart vervolgens weer even in de koelkast.
- Als de roze laag mooi is opgesteven kun je de prachtige frambozen coulis over de taart draperen.
- Haal het bekertje met kokos yoghurt tevoorschijn die je eerder apart hebt gezet. Roer dit mengsel goed door elkaar en versier de taart met een draaiende beweging met een Swirl*. Laat je creativiteit de vrije loop! Ook jij kunt dit!
- Garneer de taart met een blaadje munt voor een fris accent.
Boodschappen lijst
- Havervlokken
1,89 600 Gram
removeadd product to cart - Gemalen kaneel
2,89 35 Gram
removeadd product to cart - Boekweitmeel
4,59 350 Gram
removeadd product to cart - Extra virgin kokosolie
6,49 500 Ml
removeadd product to cart - Chiazaad
2,39 250 Gram
removeadd product to cart - Agavesiroop
3,79 250 Ml
removeadd product to cart - Agar-agar
2,99 12 Gram
removeadd product to cart - Vanille extract
12,99 40 Ml
removeadd product to cart - Amandelmeel
4,79 200 Gram
removeadd product to cart
Tips
Je kunt hartjes maken van de Swirl door kleine witte bolletjes op de taart te druppelen om hier vervolgens met een satéprikker doorheen te gaan waardoor de bolletjes uitlopen in hartjes.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!