Lunch
Flatbread met zoete aubergine en tzatziki
- • Lunch
- • 4 personen
- • 454 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 2 aubergines, in dunne plakken
- • zout & peper
- • 4 eetl tomatenpuree
- • 2 eetl honing of ahornsiroop (vegan)
- • 1 theel chilivlokken
- • 3 eetl olijfolie + extra om te besprenkelen
- • ½ komkommer, grof geraspt
- • 500 ml Griekse yoghurt, of een plantaardige variant
- • 2 eetl dille, fijngehakt (+ extra voor garnering)
- • 2 eetl munt, fijngehakt
- • 1 teen knoflook, geperst
- • 1 citroen, uitgeperst
- • 4 stuks naanbrood naturel of ander flatbread
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg de plakjes aubergine op twee met bakpapier beklede bakplaten en bestrooi ze met wat zout. Laat 10 minuten staan zodat het vocht onttrekt. Dep daarna droog met keukenpapier.
- Meng intussen in een kom de tomatenpuree, honing, chilivlokken en olijfolie. Bestrijk de aubergineplakken aan beide kanten met het mengsel. Rooster 15-20 minuten in de oven tot ze zacht en gekarameliseerd zijn. Keer halverwege.
- Leg voor de tzatziki de geraspte komkommer in een zeef en bestrooi royaal met zout. Laat 5 minuten uitlekken (dit onttrekt weer het vocht) en knijp daarna goed uit. Meng de komkommerrasp vervolgens in een kom met yoghurt, dille, munt, knoflook en citroensap. Breng op smaak met peper en (na proeven) eventueel nog wat extra zout. Besprenkel met een scheut goede olijfolie.
- Verwarm het brood volgens de verpakking. Serveer met een flinke lepel tzatziki en verdeel de geroosterde aubergine erover. Garneer met extra dille.
Boodschappen lijst
- Aubergine
4,79 2 stuks
removeadd product to cart - Tomatenpuree
1,79 100 Gram
removeadd product to cart - Ahornsiroop A-graad
9,29 250 Ml
removeadd product to cart - Chilivlokken
3,89 20 Gram
removeadd product to cart - Extra vierge olijfolie Spaans
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Komkommer
1,69 1 stuks
removeadd product to cart - Yoghurt Griekse stijl
2,35 500 Gram
removeadd product to cart - Dilleblad
3,49 15 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Naan naturel
3,99 240 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2025!
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!