Flatbread met zoete aubergine en tzatziki
Flatbread met zoete aubergine en tzatziki

Lunch

Flatbread met zoete aubergine en tzatziki

  • Lunch
  • 4 personen
  • 454 kcal / portie

Ingrediënten lijst

2 aubergines, in dunne plakken
zout & peper
4 eetl tomatenpuree
2 eetl honing of ahornsiroop (vegan)
1 theel chilivlokken
3 eetl olijfolie + extra om te besprenkelen
½ komkommer, grof geraspt
500 ml Griekse yoghurt, of een plantaardige variant
2 eetl dille, fijngehakt (+ extra voor garnering)
2 eetl munt, fijngehakt
1 teen knoflook, geperst
1 citroen, uitgeperst
4 stuks naanbrood naturel of ander flatbread

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Leg de plakjes aubergine op twee met bakpapier beklede bakplaten en bestrooi ze met wat zout. Laat 10 minuten staan zodat het vocht onttrekt. Dep daarna droog met keukenpapier.
  3. Meng intussen in een kom de tomatenpuree, honing, chilivlokken en olijfolie. Bestrijk de aubergineplakken aan beide kanten met het mengsel. Rooster 15-20 minuten in de oven tot ze zacht en gekarameliseerd zijn. Keer halverwege.
  4. Leg voor de tzatziki de geraspte komkommer in een zeef en bestrooi royaal met zout. Laat 5 minuten uitlekken (dit onttrekt weer het vocht) en knijp daarna goed uit. Meng de komkommerrasp vervolgens in een kom met yoghurt, dille, munt, knoflook en citroensap. Breng op smaak met peper en (na proeven) eventueel nog wat extra zout. Besprenkel met een scheut goede olijfolie.
  5. Verwarm het brood volgens de verpakking. Serveer met een flinke lepel tzatziki en verdeel de geroosterde aubergine erover. Garneer met extra dille.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2025!