Hoofdgerecht
Flammkuchen met geitenkaas, groene asperges en waterkers
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 778 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • DEEG:
- • 500 g bloem
- • 10 g zout
- • 4 g gedroogde gist
- • 3 el olijfolie + extra om in te vetten
- • TOPPING:
- • 200 g geitenkaas
- • 200 g crème fraîche
- • 100 g groene asperges, in stukjes
- • 75 g waterkers
- • 1 rode ui, in halve ringen
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Meng alle ingrediënten voor het deeg (met de hand of mixer met deeghaken) samen met 280 ml lauwwarm water tot een samenhangend deeg. Kneed minimaal 1- minuten. Maak er een bal van en leg in een lichtjes ingevette kom. Dek af en laat op een warme, tochtvrije plaats 1½-2 uur rijzen.
- Verwarm de oven voor op 250°C met een bakplaat in de oven.
- Verdeel het deeg in vieren en rol elk stuk uit op een bebloemd werkblad tot een ovale lap van ca. 2-3 mm dikte. Leg de bodems op een stuk bakpapier (2 bodems per stuk papier).
- Bestrijk de bodems dun met crème fraîche en bestrooi met peper en zout. Beleg met aspergestukjes, rode ui en geitenkaas.
- Leg de flammkuchen met bakpapier en al op de hete bakplaat en bak in 10 à 15 minuten knapperig. Herhaal met de rest
- Verdeel de waterkers erover, bestrooi naar wens met zout en peper en besprenkel met olijfolie. Serveer direct.
Boodschappen lijst
- Waterkers
2,29 100 Gram
removeadd product to cart - Boeren crème fraîche
1,69 125 ml
removeadd product to cart - Gedroogde gist
1,09 9 Gram
removeadd product to cart - Groene asperges
3,99 250 Gram
removeadd product to cart - Himalaya ayurvedisch tafelzout
7,49 500 Gram
removeadd product to cart - Tarwebloem
2,59 1 kg
removeadd product to cart - Milde olijfolie
8,89 500 Ml
removeadd product to cart - Geitenkaas
3,89 135 Gram
removeadd product to cart - Rode uien
1,99 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Kijk je naar de nutriëntendichtheid van 17 voedingsstoffen per 100 calorieën (kalium, vezels, eiwitten, calcium, ijzer, thiamine, riboflavine, niacine, folaat, zink en vitamine A, B6, (B12, C, D, E en K), dan komt waterkers als winnaar uit de bus. Wijntip: Diwald Gruner Veltliner: Een wijn met groenige aroma’s die mooi passen bij asperges. Maar de wijn heeft meer dan dat, hij is ook zwoel en heeft een lichte kruidigheid waardoor dit een hele fijne combinatie is. Bron: Lekker Weten zomer
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!