Hoofdgerecht
Flammkuchen met geitenkaas, groene asperges en waterkers
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 778 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • DEEG:
- • 500 g bloem
- • 10 g zout
- • 4 g gedroogde gist
- • 3 el olijfolie + extra om in te vetten
- • TOPPING:
- • 200 g geitenkaas
- • 200 g crème fraîche
- • 100 g groene asperges, in stukjes
- • 75 g waterkers
- • 1 rode ui, in halve ringen
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Meng alle ingrediënten voor het deeg (met de hand of mixer met deeghaken) samen met 280 ml lauwwarm water tot een samenhangend deeg. Kneed minimaal 1- minuten. Maak er een bal van en leg in een lichtjes ingevette kom. Dek af en laat op een warme, tochtvrije plaats 1½-2 uur rijzen.
- Verwarm de oven voor op 250°C met een bakplaat in de oven.
- Verdeel het deeg in vieren en rol elk stuk uit op een bebloemd werkblad tot een ovale lap van ca. 2-3 mm dikte. Leg de bodems op een stuk bakpapier (2 bodems per stuk papier).
- Bestrijk de bodems dun met crème fraîche en bestrooi met peper en zout. Beleg met aspergestukjes, rode ui en geitenkaas.
- Leg de flammkuchen met bakpapier en al op de hete bakplaat en bak in 10 à 15 minuten knapperig. Herhaal met de rest
- Verdeel de waterkers erover, bestrooi naar wens met zout en peper en besprenkel met olijfolie. Serveer direct.
Boodschappen lijst
- Waterkers
2,59 100 Gram
removeadd product to cart - Boeren crème fraîche
1,89 125 ml
removeadd product to cart - Gedroogde gist
1,19 9 Gram
removeadd product to cart - Himalaya ayurvedisch tafelzout
7,59 500 Gram
removeadd product to cart - Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Milde olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Geitenkaas
4,19 135 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2019.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!