Flammkuchen met geitenkaas, groene asperges en waterkers
Flammkuchen met geitenkaas, groene asperges en waterkers

Hoofdgerecht

Flammkuchen met geitenkaas, groene asperges en waterkers

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 778 kcal / portie

Ingrediënten lijst

DEEG:
500 g bloem
10 g zout
4 g gedroogde gist
3 el olijfolie + extra om in te vetten
TOPPING:
200 g geitenkaas
200 g crème fraîche
100 g groene asperges, in stukjes
75 g waterkers
1 rode ui, in halve ringen
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Meng alle ingrediënten voor het deeg (met de hand of mixer met deeghaken) samen met 280 ml lauwwarm water tot een samenhangend deeg. Kneed minimaal 1- minuten. Maak er een bal van en leg in een lichtjes ingevette kom. Dek af en laat op een warme, tochtvrije plaats 1½-2 uur rijzen.
  2. Verwarm de oven voor op 250°C met een bakplaat in de oven.
  3. Verdeel het deeg in vieren en rol elk stuk uit op een bebloemd werkblad tot een ovale lap van ca. 2-3 mm dikte. Leg de bodems op een stuk bakpapier (2 bodems per stuk papier).
  4. Bestrijk de bodems dun met crème fraîche en bestrooi met peper en zout. Beleg met aspergestukjes, rode ui en geitenkaas.
  5. Leg de flammkuchen met bakpapier en al op de hete bakplaat en bak in 10 à 15 minuten knapperig. Herhaal met de rest
  6. Verdeel de waterkers erover, bestrooi naar wens met zout en peper en besprenkel met olijfolie. Serveer direct.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2019.