Hoofdgerecht
Fatty fish taco’s
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 400 g wilde zalm
- • 400 g boerenkool
- • 150 g spruitjes
- • 6 kleine wraps
- • 1 el olijfolie
- • Ghee om in te bakken
- • Koriander
- • Ingrediënten voor de walnotensalsa:
- • 65 g walnoten; (Omega 3)
- • Sap van 1 limoen;
- • 1 chilipeper;
- • 1 teen knoflook;
- • handje spinazie; (omega 3)
- • 1 el olijfolie; (Omega 9)
- • klein handje koriander.
BEreidings wijze
- Verwarm de oven op 190°C.
- Doe alle ingrediënten voor de salsa in een keukenmachine en maal het tot een grove salsa, peper en zout toevoegen naar smaak.
- Doe de geritste boerenkool en de velletjes van de spruiten bij elkaar in een kom. Voeg hier 1 eetlepel olijfolie aan toe en een beetje peper en zout naar smaak. Hussel het voorzichtig door elkaar zodat alles bedekt is met klein laagje olie. Verdeel het dan over een bakplaat met bakpapier en bak het in 10 minuten krokant. Houdt het goed in de gaten, dit kan soms sneller gaan.
- Smelt ondertussen een klontje Ghee in een koekenpan en bak de zalm heel kort aan beide kanten zodat ze vanbinnen nog knalroze en zacht zijn.
- Verwarm de wraps even kort in een pannetje, zodat ze iets zachter worden en iets meer smaak krijgen.
- Nu kun je de taco’s vullen, serveer de zachte taco’s open op een groot bord met een beetje koriander en limoen.
Boodschappen lijst
- Wilde Sockeye zalm
9,80 185 Gram
removeadd product to cart - Koriander in schaaltje
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
16,49 1 Liter
removeadd product to cart - Ghee naturel
4,19 100 GRAM
removeadd product to cart - Walnoten
2,99 125 Gram
removeadd product to cart - Spinazie
3,99 200 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit gerecht is nog lekkerder met de fris-zure mayonaise van Ekoplaza.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!