Hoofdgerecht
Falafelballetjes met zuurkoolstampot
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • FALAFELBALLETJES:
- • 800 g kikkererwten (2 blikken), afgespoeld
- • 2 uien, gesnipperd
- • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- • 2 el citroensap
- • 1 tl kurkuma
- • 1 tl gemalen komijn
- • 1 tl Keltisch zeezout
- • Handje koriander, fijngesneden
- • Snufje peper
- • Kokosolie, om in te bakken
- • ZUURKOOLSTAMPOT:
- • 200 g zoete aardappelen
- • 3 potten zuurkool
- • 3 uien, gesnipperd
- • 1 el kokosolie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Bak de ui glazig in kokosolie met zout en peper. Bak de zoete aardappel hierin kort aan.
- Voeg de zuurkool met vocht toe tot de aardappel gaar is. Giet af en schep door elkaar.
- Maal driekwart van de kikkererwten in de keukenmachine of blender tot een egale puree.
- Voeg de resterende kikkererwten, ui, knoflook, kruiden en specerijen toe. Meng deze smaakmakers kort tot een fijne, stevige massa.
- Maak met (iets vochtige) handen bolletjes van ruim 1 eetlepel puree. Als het mengsel te plakkerig is, voeg je wat boekweitmeel toe.
- Verhit een beetje kokosolie in een koekenpan en bak de falafelballetjes tot het korstje goudbruin en knapperig is.
- Serveer met de zuurkoolstamppot.
Boodschappen lijst
- Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Zuurkool
2,19 350 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Kikkererwten
1,89 400 Gram
removeadd product to cart - Gemalen kurkuma
3,39 40 Gram
removeadd product to cart - Geurloze kokosolie
5,49 500 Ml
removeadd product to cart - Zoete bataat
4,99 1 kg
removeadd product to cart - Gemalen komijnzaad
4,39 40 Gram
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!