Fajitas met kokosyoghurt
Fajitas met kokosyoghurt

Hoofdgerecht

Fajitas met kokosyoghurt

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

400 g kipdijfilet
3 teentjes knoflook
1 sinaasappel, het sap
1 limoen, het sap
1 el worcestershiresaus
Zout & zwarte peper
FAJITA'S:
400 g kidneybonen
400 ml plantaardige variatie op yoghurt kokos
200 g baby romaine sla
8 kleine wraps
2 avocado's
2 rode uien
2 rode puntpaprika's
4 el olijfolie
3 el jalapeño pepers
Handvol koriander

BEreidings wijze

  1. Leg de kipdijfilets in een schaal waar ze net in passen. Meng het sinaasappel- en limoensap met de worcestersaus, knoflook en olie en schenk over het vlees. Laat de kip afgedekt en buiten de koelkast 2 uur marineren.
  2. Verhit de grillpan en leg de wraps er stuk voor stuk in totdat er mooie grillstrepen ontstaan aan beide kanten. Haal het vlees uit de marinade en bestrooi met peper en zout. Gril de kipdijfilets 3-4 minuten aan beide kanten, totdat het vlees goed gaar is.
  3. Snijd ondertussen de uien in ringen. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in ringen. Gril nadat de kipdijfilets gaar zijn ook de ui en paprika 4 minuten in de grillpan. Sprenkel wat olijfolie eroverheen en schep regelmatig om. Voeg de laatste minuut de jalapeño pepers toe.
  4. Doe de kidneybonen in een vergiet en spoel ze af met koud water. Was de sla en laat ook deze uitlekken waarna je hem op een bordje legt met de koriander. Snijd de avocado in plakjes en zet ook deze klaar op de gedekte tafel. Snijd het vlees in dunne reepjes en serveer in een kommetje of op een bord. Zet tot slot de wraps, de Abbot Kinney’s Kokosstart en de gegrilde groenten op tafel.

Boodschappen lijst