Erwtensoep met venkel en rookworst
Erwtensoep met venkel en rookworst

Soep

Erwtensoep met venkel en rookworst

  • Soep
  • 6 personen
  • 464 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 g spliterwten
500 ml runderbouillon
300 g knolselderij, in blokjes
240 g rookworst, in halve plakjes
200 g winterpeen, in fijne blokjes
3 uien, gesnipperd
2 vastkokende aardappelen, geschild en in blokjes
2 laurierblaadjes
1 prei, in halve ringen
1 venkel, in kleine blokjes
1 stengel selderij, fijngehakt
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Breng de spliterwten in een ruime pan met 1½ liter water en de runderbouillon rustig aan de kook. Laat op laag vuur doorkoken, ca. 30 minuten.
  2. Voeg vervolgens de venkel, knolselderij, aardappel, winterpeen, uien, prei en laurierblaadjes toe en laat ca. 2 uur rustig garen. Roer regelmatig.
  3. Als de spliterwten zijn stuk gekookt is de soep goed. Verwijder de laurierblaadjes en voeg de selderij en de rookworst toe. Warm goed door en breng op smaak met zout en peper.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2022.