Hoofdgerecht
Entrecote met chimichurri-doperwtensaus
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 524 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 g entrecote, op kamertemperatuur
- • Zout & peper
- • CHIMICHURRI-DOPERWTENSAUS:
- • 300 g doperwten
- • 100 ml olijfolie + 1 el
- • 4 tenen knoflook
- • 1 ui, in stukjes
- • 1 limoen, het sap
- • 3 el rode wijnazijn
- • 2 el dragon, grof gehakt
- • 2 el peterselie, grof gehakt
- • 2 el dille, grof gehakt
- • 1 tl grove mosterd
- • 1 tl kerrie
- • 1 tl gemalen komijn
- • ½ tl hete saus
BEreidings wijze
- Pulseer voor de saus ui, knoflook, limoensap, doperwten, dragon, peterselie, dille, mosterd, kerrie, komijn, hete saus, rode wijnazijn en 100 ml olijfolie voorzichtig in de blender tot een grove saus. Schep tussen het pulsen door steeds om. De saus moet wat structuur behouden.
- Verhit de grill op hoog vuur of bereid het vlees op de barbecue.
- Smeer de entrecote in met 1 eetlepel olijfolie en leg op de hete grill. Rooster rustig gedurende ca. 3 à 4 minuten per kant. Laat het vlees daarna ca. 5 minuten rusten onder aluminiumfolie op een snijplank.
- Snijd de entrecote in mooie plakjes en schep de saus erop.
Boodschappen lijst
- Runderentrecôte
13,99 250 Gram
removeadd product to cart - Doperwten
1,99 350 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Uien
2,59 1 kg
removeadd product to cart - Rode wijnazijn
2,49 500 Ml
removeadd product to cart - Dragon
3,99 15 Gram
removeadd product to cart - Grove mosterd
2,59 170 Gram
removeadd product to cart - Milde kerrie
3,29 35 Gram
removeadd product to cart - Gemalen komijn
3,29 25 Gram
removeadd product to cart - Hete saus
3,29 140 ML
removeadd product to cart - Frappato
11,49 750 Ml
removeadd product to cart
Tips
De bijpassende wijn van Santa Tresa is gemaakt van de Frappato druif; een blauwe druif die op Sicilië groeit en die je niet vaak op wijnetiketten tegenkomt. Lichte wijn met rood fruitsmaken zoals aardbei, framboos en kers. Lekker bij vlees, maar ook bij een zomerse salade of een verse pasta met gegrilde groenten. Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!