Entrecote met chimichurri-doperwtensaus
Entrecote met chimichurri-doperwtensaus

Hoofdgerecht

Entrecote met chimichurri-doperwtensaus

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 524 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 g entrecote, op kamertemperatuur
Zout & peper
CHIMICHURRI-DOPERWTENSAUS:
300 g doperwten
100 ml olijfolie + 1 el
4 tenen knoflook
1 ui, in stukjes
1 limoen, het sap
3 el rode wijnazijn
2 el dragon, grof gehakt
2 el peterselie, grof gehakt
2 el dille, grof gehakt
1 tl grove mosterd
1 tl kerrie
1 tl gemalen komijn
½ tl hete saus

BEreidings wijze

  1. Pulseer voor de saus ui, knoflook, limoensap, doperwten, dragon, peterselie, dille, mosterd, kerrie, komijn, hete saus, rode wijnazijn en 100 ml olijfolie voorzichtig in de blender tot een grove saus. Schep tussen het pulsen door steeds om. De saus moet wat structuur behouden.
  2. Verhit de grill op hoog vuur of bereid het vlees op de barbecue.
  3. Smeer de entrecote in met 1 eetlepel olijfolie en leg op de hete grill. Rooster rustig gedurende ca. 3 à 4 minuten per kant. Laat het vlees daarna ca. 5 minuten rusten onder aluminiumfolie op een snijplank.
  4. Snijd de entrecote in mooie plakjes en schep de saus erop.

Boodschappen lijst

Tips

De bijpassende wijn van Santa Tresa is gemaakt van de Frappato druif; een blauwe druif die op Sicilië groeit en die je niet vaak op wijnetiketten tegenkomt. Lichte wijn met rood fruitsmaken zoals aardbei, framboos en kers. Lekker bij vlees, maar ook bij een zomerse salade of een verse pasta met gegrilde groenten. Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2022.