Eikenbladsla met paddenstoelen en een gepocheerd eitje
Eikenbladsla met paddenstoelen en een gepocheerd eitje

Salade

Eikenbladsla met paddenstoelen en een gepocheerd eitje

  • Salade
  • 4 personen
  • 389 kcal / portie

Ingrediënten lijst

450 g gemengde paddenstoelen, in plakjes of stukjes
100 g walnoten
4 verse eieren
1 krop eikenbladsla, gewassen, gedroogd en geplukt
1 bosje (krul)peterselie, gesneden
3 el hazelnootolie
2 el witte wijnazijn
2 el witte balsamicoazijn
2 el olijfolie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Pocheer eerst de eieren: breek de eieren elk in een apart kopje. Breng een pan met water tegen het kookpunt aan en giet de witte wijnazijn erbij. Maak een draaikolk in het water met een garde en laat de eieren om de beurt in het water glijden. Pocheer ze ± 4 minuten. De dooier moet nog vloeibaar zijn. Haal de eieren voorzichtig met een schuimspaan uit de pan en laat ze schrikken in koud water en daarna uitlekken op een schone theedoek. Snijd het eiwit bij zodat je een mooie vorm krijgt. Zet opzij (je warmt ze later weer op).
  2. Meng de hazelnootolie met de condimento bianco en schep dit door de sla en de peterselie.
  3. Bestrooi de paddenstoelen met peper en zout. Verhit de olijfolie in een bakpan op hoog vuur en bak hierin de paddenstoelen goudbruin en gaar.
  4. Maak de borden op: leg op ieder bord een krans van de sla en garneer met walnoten. Verwarm de gepocheerde eieren kort in warm water. Schep de gebakken paddenstoelen in het midden en leg het gepocheerde ei erop.

Boodschappen lijst

Tips

Deze salade krijgt een extra bite door de helft van het eikenbladsla te vervangen door romaanse sla Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst