Hoofdgerecht
Curry met spruitjes, courgette en tofu wokblokjes chili
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 500 g courgette, in plakjes
- • 300 g schoongemaakte spruitjes, gehalveerd
- • 200 ml kokosmelk
- • 180 g tofu wokblokjes mild chili
- • 2 tomaten, in repen
- • 1 ui, fijngesneden
- • 1 teentje knoflook, geperst
- • 1 cm gember, geraspt
- • 1 el Thaise groene currypasta
- • 2 tl fenegriekzaad
- • 1 tl chilipoeder
- • Scheutje plantaardige olie
- • Handje koriander, fijngehakt
BEreidings wijze
- Verhit de olie in een pan en bak hierin kort de ui met de gember, knoflook, chilipoeder en currypasta. Voeg alle groenten toe en het fenegriekzaad en roerbak op hoog vuur ca. 5-7 minuten. Giet de kokosmelk bij.
- Bak in een andere pan intussen de tofu wokblokjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng ze door de groentecurry.
- Garneer met verse koriander en serveer met rijst of quinoa.
Boodschappen lijst
- Kokosmelk
1,89 200 Ml
removeadd product to cart - Gember
1,99 100 Gram
removeadd product to cart - Tofu wokblokjes mild chili
3,69 180 Gram
removeadd product to cart - Fenegriek zaad
2,19 60 Gram
removeadd product to cart - Uien
2,59 1 kg
removeadd product to cart - Koriander in schaaltje
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Courgette
2,59 2 stuks
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Trostomaten
3,99 500 Gram
removeadd product to cart - Thaise groene currypasta
2,59 50 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest Met sommige wijnen kan je eindeloos combineren, zo ook deze zalige Riesling van Gustavs. Vaak wordt gedacht dat een Duitse Rierling zoet en goedkoop is. Probeer deze Riesling tijdens het koken en hou een glaasje over voor bij dit gerecht en je zult merken dat een Riesling een van de meest veelzijdige druivenrassen is.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!