Crostini met geitenkaas en belugalinzen
Crostini met geitenkaas en belugalinzen

Bijgerecht

Crostini met geitenkaas en belugalinzen

  • Bijgerecht
  • 15 personen

Ingrediënten lijst

15 plakken (oud) stokbrood, ciabatta
1 teen knoflook, door midden gesneden
50 g belugalinzen (GreenAge)
1 bouillonblokje
1/2 el extra vergine olijfolie
Wat druppels milde olijfolie
Enkele druppels citroensap
1 tl honing
100 g geitenroomkaas
50 g zachte geitenkaas
Scheutje room of melk
5 sprieten bieslook, in dunne ringetjes gesneden

BEreidings wijze

  1. Breng een halve liter water aan de kook en los hierin het
  2. bouillonblokje op.
  3. Doe de linzen erin en laat op zacht vuur in ca. 20 minuten gaar
  4. worden (let op dat de linzen niet te zacht worden maar lekker
  5. knapperig blijven).
  6. Maak ondertussen de geitenkaas en de crostini’s:
  7. Verhit een (gril)pan en bestrijk heel licht met wat milde olijfolie,
  8. rooster hierin het brood aan beide kanten goudbruin en
  9. knapperig.
  10. Leg de crostini’s op een schaal of groot bord en wrijf met de
  11. snijkant van de knoflook over de zijde waarop je straks de
  12. geitenkaas en linzen doet (de knoflook geeft hierdoor een
  13. subtiele smaak en geur af aan het brood)
  14. Roer roomkaas, zachte kaas en de helft van de bieslook door
  15. elkaar, maak het eventueel wat smeuïger en smeerbaarder
  16. met een klein beetje room of melk, breng op smaak met
  17. peper en zout.
  18. Giet de linzen af en laat afkoelen.
  19. Maak een dressing van olijfolie, citroensap en honing, roer
  20. door de linzen en breng op smaak met peper en zout.
  21. Smeer een laagje van het geitenkaasmengsel op iedere
  22. crostini, doe er een lepeltje linzen op en strooi de rest van de
  23. bieslook erover.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is gemaakt door GreenAge.