Bijgerecht
Crostini met edamame pesto en taleggio
- • Bijgerecht
- • 2 personen
Ingrediënten lijst
- • 300 g edamame (diepvries)
- • 8 plakjes taleggio
- • 1 afbakbrood, afgebakken
- • 1 teentje knoflook, geperst
- • 1 handje basilicum + extra ter garnering
- • 3 el olijfolie
- • 2 el tahin
- • 1 el citroensap
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Kook of stoom de edamame net beetgaar (zie aanwijzingen op de verpakking). Laat uitlekken, uitdampen en haal de boontjes uit de peul.
- Pulseer de edamame met de tahin, citroensap, knoflook, olijfolie, basilicum, peper en zout tot een smeuïge pesto.
- Roer goed door en voeg eventueel wat water of olie toe. Dek af en zet opzij.
- Snijd het afgekoelde brood in dikke plakken (ca. 8).
- Rooster voor het serveren de plakjes brood knapperig in de toaster of grillpan. Besmeer royaal met edamamepesto en beleg met een plakje taleggio. Garneer met basilicum.
Boodschappen lijst
- Basilicum
2,59 70 Gram
Uit assortiment
- Extra vierge olijfolie
9,99 500 Ml
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Taleggio
5,09 140 Gram
removeadd product to cart - Citroensap knijpfles
1,19 200 Ml
removeadd product to cart - Tahin zonder zout
7,29 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Kerst
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!