Crostini met auberginepuree en parmaham
Crostini met auberginepuree en parmaham

Voorgerecht

Crostini met auberginepuree en parmaham

  • Voorgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

100 g brie, in stukjes
8 plakjes parmaham, in stukken
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 stokbrood
1 kleine aubergine, in lengte gehalveerd
4 el olijfolie
1 tl Provençaalse kruien
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Meng de olie met de knoflook en de Provençaalse kruiden.
  3. Maak kruislings inkepingen in het auberginevruchtvlees, maar laat de schil intact. Besmeer met de helft van het oliemengsel. Gaar de aubergine met de snijkant boven ca. 30 minuten in de oven.
  4. Snijd het stokbrood in plakken en besmeer de plakjes met de rest van het oliemengsel. Bak ze ca. 12 minuten goudbruin en krokant in de oven.
  5. Lepel het gare auberginevruchtvlees uit de schil en maal tot een puree. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Besmeer de crostini’s met auberginepuree en leg er een stukje brie en een plakje parmaham op.

Boodschappen lijst