Voorgerecht
Crostini met auberginepuree en parmaham
- • Voorgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 100 g brie, in stukjes
- • 8 plakjes parmaham, in stukken
- • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- • 1 stokbrood
- • 1 kleine aubergine, in lengte gehalveerd
- • 4 el olijfolie
- • 1 tl Provençaalse kruien
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng de olie met de knoflook en de Provençaalse kruiden.
- Maak kruislings inkepingen in het auberginevruchtvlees, maar laat de schil intact. Besmeer met de helft van het oliemengsel. Gaar de aubergine met de snijkant boven ca. 30 minuten in de oven.
- Snijd het stokbrood in plakken en besmeer de plakjes met de rest van het oliemengsel. Bak ze ca. 12 minuten goudbruin en krokant in de oven.
- Lepel het gare auberginevruchtvlees uit de schil en maal tot een puree. Breng op smaak met zout en peper.
- Besmeer de crostini’s met auberginepuree en leg er een stukje brie en een plakje parmaham op.
Boodschappen lijst
- Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Prosciutto di Parma
7,99 70 Gram
removeadd product to cart - Aubergine
4,79 2 stuks
removeadd product to cart - Wit stokbrood
2,99 2 stuks
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!