Crispy avocadosticks met tomatensalsa
Crispy avocadosticks met tomatensalsa

Tussendoor

Crispy avocadosticks met tomatensalsa

  • Tussendoor
  • 4 personen
  • 479 kcal / portie

Ingrediënten lijst

200 g tortilla chips naturel, verkuimeld
50 g bloem
2 avocado's
½ limoen, het sap
2 el olie
2½ tl maiszetmeel
Zout & peper
TOMATENSALSA:
3 tomaten, in kleine blokjes (zaadjes eruit)
1 sjalot, fijngesnipperd
4 takjes koriander, fijngehakt
1 el olijfolie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Verwijder schil en pit van de avocado’s en snijd in plakjes of sticks. Besprenkel met het limoensap en bestrooi met peper en zout.
  3. Maak in een schaaltje een papje van de bloem met het maiszetmeel en 100 ml water. Doe de verkruimelde tortillachips in een grote kom. Haal de avocadosticks eerst door het papje en bedek ze daarna rondom met een laagje kruimels. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met een beetje olie.
  4. Bak de sticks ca. 20 minuten in de oven tot ze aan beide kanten lekker krokant zijn. Draai halverwege om.
  5. Meng ondertussen voor de salsa de tomaat met het sjalotje en de olijfolie. Breng op smaak met de koriander en zout en peper.
  6. Serveer de avocadosticks met de tomatensalsa.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2022.