Dessert
Cranberry's & Cream
- • Dessert
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 300 ml geitenkwark
- • 250 ml slagroom
- • 200 g verse cranberry's
- • 50 ml port
- • 1 sinaasappel, rasp + sap
- • 1 kaneelstokje
- • Handje granola
- • 3 el honing
- • 2 tl kristalsuiker
BEreidings wijze
- Doe de cranberry's, het sinaasappelsap, de sinaasappelschil, de port, en honing in een pannetje en zet op laag vuur. Laat ca. 10 tot 15 minuten pruttelen. De compote is klaar als alle bessen stuk gekookt zijn. Proef en voeg eventueel wat extra honing toe. Laat afkoelen.
- Klop de slagroom met de sinaasappelrasp en de suiker lobbig maar niet helemaal stijf.
- Vul glazen met laagjes slagroom en cranberrycompote.
- Het mag uit de losse pols, maar houd de randen van de glazen wel schoon. Bestrooi eventueel met granola.
Boodschappen lijst
- Ovengebakken choco amandel
6,39 400 Gram
removeadd product to cart - Bloemenhoning
4,89 450 Gram
removeadd product to cart - Ruby Port
18,49 750 Ml
removeadd product to cart - Volle geitenkwark
3,69 350 Gram
removeadd product to cart - Slagroom
3,59 250 ML
- Perssinaasappels
3,99 1 kg
removeadd product to cart - Kristalsuiker
3,49 750 GRAM
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest 2019
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!