Couscous met vegan merguez en tahindressing
Couscous met vegan merguez en tahindressing

Salade

Couscous met vegan merguez en tahindressing

  • Salade
  • 4 personen
  • 469 kcal / portie

Ingrediënten lijst

240 g couscous + groentebouillon
200 g vegan merguez worstjes
200 g wild wonders tomaatjes, gehalveerd
50 g zwarte olijven zonder pit, gehalveerd
4 gekookte bieten, in kleine blokjes
2 bosui, in ringetjes
1 komkommer, zaadlijsten verwijderd en in kleine blokjes
2 takjes munt, blaadjes grof gehakt
½ el plantaardige olie
TAHINDRESSING:
2 el witte tahin
2 el plantaardige variatie op yoghurt amandel
1 citroen, uitgeperst
½ teen knoflook
15 g peterselie, grof gehakt
Snufje zout

BEreidings wijze

  1. Pureer voor de dressing de tahin met de haver'yoghurt', peterselie, citroensap, knoflook, 2-3 el water en een snuf zout. Zet opzij.
  2. Verhit de olie in een pan en bak hierin de merguez tot ze lekker bruin zijn. Haal ze uit de pan en snijd in stukjes.
  3. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking met de hete groentebouillon. Laat een beetje afkoelen en meng er dan de bietjes, bosui, tomaat, olijven, komkommer en de stukjes merguez door.
  4. Verdeel over 4 borden en garneer met een flinke lepel tahindressing en verse munt.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2022.