Hoofdgerecht
Couscous met tofu feta
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 300 g couscous
- • 250 g Wild Wonder tomaatjes
- • 170 g paprikaspread basilicum
- • Handvol groene olijven, ontpit
- • Handje pijnboompitten, geroosterd
- • Handje basilicumblaadjes
- • 1 el kapertjes
- • TOFU FETA:
- • 200 g tofu natuur
- • 1 citroen, het sap
- • 1 teentje knoflook, geperst
- • 2 el edelgistvlokken
- • Scheutje olijfolie
- • Snufje zout
BEreidings wijze
- Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen.
- Maak vervolgens de tofu feta: laat de tofu goed uitlekken in een propere handdoek of keukenpapier. Duw het vocht er met je handen uit, of plaats er een zwaar gewicht op.
- Bak de geperste look aan in flink wat olijfolie tot wanneer deze begint de kleuren.
- Verbrokkel de tofu en voeg deze toe aan de pan. Roer regelmatig om, tot wanneer de tofu goudbruin gebakken is. Voeg indien nodig nog wat olijfolie toe.
- Los ondertussen de edelgistvlokken op in het citroensap. Voeg eventueel een scheutje water toe indien nodig.
- Eens de tofu goudbruin gebakken is, voeg je de edelgist-citroenmengeling toe aan de tofu. Roer goed om, kruid met voldoende zout en laat even sudderen.
- Proef, en kruid de tofu indien nodig bij met zout, tot wanneer je de gewenste zout-zuur verhouding hebt. Snij de tomaten en olijven in twee of vier, en meng deze met de (appel)kappertjes.
- Serveer een portie parelcouscous met tomaten, olijven en kappertjes en voeg de Hobbit Paprika-Basilicum dip, de tofu feta en de pijnboompitten toe. Versier met verse basilicum en werk af met peper en zout.
Boodschappen lijst
- Basilicum
2,59 70 Gram
Uit assortiment
- Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Kappertjes in azijn
2,99 140 Gram
removeadd product to cart - Paprikaspread basilicum
3,99 170 Gram
removeadd product to cart - Groene olijven
2,89 125 Gram
removeadd product to cart - Pijnboompitten
4,79 100 Gram
removeadd product to cart - Volkoren couscous
2,59 500 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van De Hobbit
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!