Lunch
Couscous met pompoen, citroen en geitenkaas
- • Lunch
- • 2 personen
Ingrediënten lijst
- • 200 g (kikkererwten) couscous
- • 1 citroen
- • ½ flespompoen
- • 3 el zachte geitenkaas
- • 2 el extra vierge olijfolie
- • Verse kruiden (bijv. bieslook en munt)
BEreidings wijze
- Kook als eerste de couscous zoals op de verpakking staat en voeg 2 eetlepels citroensap toe, liever te weinig water dan te veel toevoegen. Het is lekker als de couscous nog korrelig blijft en niet te plakkerig wordt.
- Snijd vervolgens de flespompoen in dunne plakken van een halve centimeter en smeer ze in met wat olijfolie, peper en zout. Zet ze voor 20 minuten in de oven om te garen en een lekkere grill smaak te krijgen.
- Meng nu de gare couscous met de olijfolie, geitenkaas, verse dille, zest van 1 citroen. Serveer daarna de salade in een mooie schaal en versier als laatste er nog wat verse kruiden overheen.
Boodschappen lijst
- Butternut pompoen
3,59 1 stuks
removeadd product to cart - Kikkererwten couscous
4,89 400 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Rolletje verse geitenkaas 50+
3,89 125 Gram
removeadd product to cart - Munt
1,99 15 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van Jadis Schreuder van The Lemon Kitchen, ambassadeur van Ekoplaza www.thelemonkitchen.nl
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!