Hoofdgerecht
Courgetti met kappertjespesto
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 408 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 2 courgettes, in courgetti gesneden
- • 140 g kappertjes (potje), uitgelekt
- • 100 g amandelen, grof gehakt en geroosterd in droge koekenpan
- • 100 ml olijfolie + extra om i nte bakken
- • 1 teentje knoflook, geperst
- • Zout & peper
- • Optioneel: Parmigiano Reggiano, geraspt
BEreidings wijze
- Meng met de staafmixer/keukenmachine de kappertjes, amandelen, knoflook en olijfolie. Pulse een paar keer zodat het goed gemengd is maar nog geen egaal mengsel. Breng op smaak met zout en peper.
- Wok de courgetteslierten in een beetje olie en voeg hier een heel klein beetje kappertjespesto aan toe, zodat er een dun laagje op de courgetti zit.
- Dien op in diepe pastaborden. Serveer de rest van de pesto er apart bij en bestrooi naar wens met parmezaan en amandelen.
Boodschappen lijst
- Kappertjes
3,19 100 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
9,99 500 Ml
removeadd product to cart - Bruine amandelen
5,19 250 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Courgette
4,19 2 stuks
removeadd product to cart
Tips
Geen spiraalsnijder? Je kan de courgette eerst in de lengte in dunne plakken snijden en deze vervolgens in dunne repen. Bereidingstijd: 30 minuten
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!