Hoofdgerecht
Courgetti bolognese
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 528 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g Italiaanse roerbakgroenten
- • 200 g rundergehakt
- • 200 g pastasaus bolognese
- • 100 g geraspte kaas
- • 2 courgettes
- • 1 ui
- • 1 teentje knoflook
- • Gedroogde basilicum naar smaak
BEreidings wijze
- Verhit een koekenpan en rul het gehakt in 5 minuten gaar (olie heb je niet nodig). Voeg de Italiaanse roerbakgroenten toe en roerbak 5 minuten op een middelhoog vuur. Doe de pastasaus erbij en laat rustig sudderen. Verdun de saus eventueel met een scheutje water en breng op smaak met basilicum, zout en peper.
- Pel de ui en knoflook en snijd fijn. Was de courgette en schaaf in lange dunne linten. Gebruik bijvoorbeeld een kaasschaaf of een spiraalsnijder, maar pas op voor je vingers.
- Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook in 2-4 minuten glazig. Voeg de courgettelinten toe en roerbak op een hoog vuur 2 minuten totdat de courgette vocht afgeeft. Bak niet te lang, want het is lekker als de courgette nog een ‘bite’ heeft. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de courgettelinten met de pastasaus en strooi er wat kaas over.
Boodschappen lijst
- Milde geraspte kaas
3,59 150 Gram
removeadd product to cart - Rundergehakt
6,70 250 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Courgette
3,49 2 stuks
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Italiaanse roerbakgroenten
2,99 300 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van Ekomenu.nl
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!