Courgettesoep met soepstengels
Courgettesoep met soepstengels

Soep

Courgettesoep met soepstengels

  • Soep
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

1 l groentebouillon
1 courgette, in kleine stukjes
2 el sojaroom
5 plakjes bladerdeeg
1 ei, losgeklopt
½ el grof zeezout
1 el maanzaad
1 el lijnzaad

BEreidings wijze

  1. Verwarm de bouillon en kook daarin de courgette in ca. 5 minuten gaar.
  2. Pureer tot een gladde soep met een staafmixer en roer de sojaroom erdoor.
  3. Warm de courgettesoep nog even goed door.
  4. Serveer meteen met knapperige soepstengels
  5. Verwarm de oven voor op 180°C.
  6. Snijd de plakjes bladerdeeg in tweeën. Besmeer met het losgeklopte ei en bestrooi met zeezout, maanzaad en lijnzaad. Rol op en leg de rolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  7. Bak de stengels in ± 15 minuten goudbruin en knapperig.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest