Courgettelasagne met tonijn
Courgettelasagne met tonijn

Hoofdgerecht

Courgettelasagne met tonijn

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

250 g champignons
140 g cashewnoten
3 courgettes, overlangs gesneden in plakken van 1 cm
2 wortelen, in dunne schijfjes
2 uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, gesnipperd
2 blikjes tonijn in water (uitlekgewicht 185 g)
1 stengel bleekselderij, in schijfjes
1 prei, in ringen
2 el Italiaanse kruiden
Kokosolie of boter

BEreidings wijze

  1. Vet de ovenschaal in met kokosolie of boter.
  2. Zoek de mooiste plakken courgette uit en zorg dat je voldoende plakken hebt voor 3 lagen in je ovenschaal. Snijd de overgebleven courgette in kleine stukjes. Beleg de ovenschaal met de eerste laag courgette.
  3. Zet een pan op het vuur en verhit hierin kokosolie of boter. Fruit hierin de uien glazig met de knoflook en Italiaanse kruiden. Voeg de wortel en de bleekselderij toe en voeg na 5 min. de champignons en de blokjes courgette erbij en stoof het geheel gaar. Breng de groenten met wat zout en peper op smaak.
  4. Kook wat water en giet dit over de cashewnoten tot ze onderstaan. Laat 10 minuten weken en pureer ze. Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
  5. Laat ondertussen de tonijn uitlekken in een vergiet of zeef.
  6. Haal de pan van het vuur en voeg de gesneden prei toe.
  7. Beleg de eerste laag courgette met het groentemengsel en verdeel dan de tonijn erover.
  8. Herhaal dit voor de courgette, groentemengsel en tonijn. Eindig met een laag courgette. Verdeel het cashewnotenmengel over de bovenkant.
  9. Zet de lasagne voor 10-20 min. in de oven of totdat de bovenkant krokant en goudbruin is. Dit kan per oven verschillen.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van Oersterk