Courgettecupcakes met maanzaad
Courgettecupcakes met maanzaad

Bakken

Courgettecupcakes met maanzaad

  • Bakken
  • 6 personen
  • 271 kcal / portie

Ingrediënten lijst

240 g plantaardige drink naar keuze
180 g courgette, geraspt
150 g tarwebloem
150 g suiker
100 g volkoren meel
80 g ongezoete plantaardige variatie op yoghurt soja
60 g zonnebloemolie
3 citroenen, allen geraspt en 1 geperst
2 tl maanzaad + extra ter garnering
2 tl vanille extract
1 tl bakpoeder
1 tl baksoda
½ tl zout
FROSTING:
200 g vegan roomkaas
60 g poedersuiker
Citroensap- en rasp (blijft over van het beslag)
Ook nodig: muffinbakblik met 6 grote of 12 kleine holtes, bekleed met papieren vormpjes

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Doe de zonnebloemolie, soja-’yoghurt’, plantaardige drink en suiker in een kom en klop luchtig op. Voeg de courgette, maanzaad, vanille-extract, citroenrasp van 2 citroenen en 2 eetlepels citroensap toe en schep goed door.
  3. Meng de droge ingrediënten door elkaar in een andere kom en spatel ze door het beslag.
  4. Vul de vormpjes tot 2/3 vol en zet de bakvorm in de oven. Bak de cupcakes in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  5. Maak van de poedersuiker, de overgebleven citroenrasp, 2 eetlepels citroensap en de roomkaas een romige frosting.
  6. Laat de cakejes helemaal afkoelen. Decoreer met frosting en maanzaad.

Boodschappen lijst

Tips

Voldoende voor 6 grote of 12 kleine cupcakes. Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2022.