Lunch
Courgette-spinazie rosti
- • Lunch
- • 4 personen
- • 450 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g courgetti
- • 200 g (vegan) zure room
- • 100 g spinazie, gewassen, gedroogd en fijngesneden
- • 90 g bloem
- • 60 g kokosolie, gesmolten + 2 el om in te bakken
- • 50 g gebroken lijnzaad
- • 4 bosuitjes, in dunne ringetjes
- • 2 el edelgistvlokken
- • 1½ tl wijnsteenbakpoeder
- • Handvol verse munt, in dunne reepjes
- • Zout & zwarte peper
BEreidings wijze
- Druk, in een vergiet, zoveel mogelijk vocht uit de courgetterasp. Druk de rasp eventueel nog droger tussen 2 schone theedoeken.
- Meng de courgetti met alle overige ingrediënten, behalve de kokosolie.
- Voeg daarna de gesmolten kokosolie toe en meng tot een dik beslag.
- Verhit wat kokosolie in een koekenpan en maak hoopjes van zo’n 2 eetlepels beslag per rösti. Druk ze met een spatel plat en bak in ca. 3 minuten per kant goudbruin en gaar. Doe dit tot je beslag op is. Je kunt de rösti warm houden in een matig warme oven.
- Serveer met zure room en bosuiringetjes.
Boodschappen lijst
- Munt
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Wijnsteenbakpoeder
2,99 115 Gram
removeadd product to cart - Courgette
3,49 2 stuks
removeadd product to cart - Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Bosui
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Edelgistvlokken
6,99 60 Gram
removeadd product to cart - Zure room
1,35 125 Gram
removeadd product to cart - Geurloze kokosolie
4,99 500 Ml
removeadd product to cart - Spinazie
3,99 200 Gram
removeadd product to cart
Tips
Bereidingstijd: 15 minuten Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten zomer
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!