Courgette met gehaktballetjes
Courgette met gehaktballetjes

Hoofdgerecht

Courgette met gehaktballetjes

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 535 kcal / portie

Ingrediënten lijst

200 g rundergehakt
2 tl gehaktkruiden
500 g pastagroenten
200 g tomatenstukjes
5 g verse basilicum
1 tl Italiaanse kruiden
1 courgette
25 g pijnboompitjes
1 el bakolie

BEreidings wijze

  1. Doe het rundergehakt in een kom en meng met gehaktkruiden, zout en peper. Maak van het gehakt kleine balletjes. Verhit een droge koekenpan en bak de gehaktballetjes bruin en gaar.
  2. Verhit bakolie in een andere pan en roerbak de pastagroenten ongeveer 5 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de tomatenstukjes toe en warm nog enkele minuten mee. Scheur of snijd de helft van de basilicum blaadjes klein en roer door de saus. Proef en breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper. Laat nog even zachtjes pruttelen.
  3. Was intussen de courgette en schaaf in lange dunne linten. Gebruik bijvoorbeeld een kaasschaaf, mandoline of spiraalsnijder. Verhit bakolie in een andere koekenpan en roerbak de courgettelinten op een hoog vuur maximaal 1 minuut totdat de courgette vocht afgeeft en beetgaar is. Bak niet te lang, want het is lekker als de courgette nog een ‘bite’ heeft.
  4. Heb je een glutenallergie? Spoel de pijnboompitjes af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Serveer de courgetti met een schep groenten en de gehaktballetjes. Strooi de pijnboompitjes erover en garneer met de overgebleven basilicum.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van Ekomenu