Tussendoor
Courgette-linzenkoekjes met limoenyoghurt
- • Tussendoor
- • 8 personen
Ingrediënten lijst
- • 2 courgettes, grof geraspt en gedroogd
- • 1 ui, gesnipperd
- • 1 ei
- • 1 limoen, de rasp
- • 1 pot of blik linzen, afgespoeld en gedroogd
- • 100 ml (plantaardige) yoghurt
- • 70 g volkoren tarwemeel
- • 8 g ras el hanout
- • Olie om in te bakken
- • Peper & zout
BEreidings wijze
- Meng in een grote kom de geraspte courgettes met de ui, linzen, meel, ras el hanout en het ei.
- Verhit in een grote koekenpan 2 eetlepels olie en schep hierin met twee lepels bergjes van het courgettebeslag. Druk ze een beetje plat met een spatel. Bak de courgettekoekjes in ca. 6 minuten per kant rustig goudbruin en gaar. Herhaal tot het beslag op is.
- Meng de limoenrasp door de vegan yoghurt met wat zout en peper. Serveer bij de koekjes.
Boodschappen lijst
- Linzen
1,99 400 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Volkoren tarwemeel
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Eieren
3,49 6 stuks
removeadd product to cart - Ras El Hanout
3,89 35 Gram
removeadd product to cart - Courgette
3,49 2 stuks
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2021
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!