Courgette-linzenkoekjes met limoenyoghurt
Courgette-linzenkoekjes met limoenyoghurt

Tussendoor

Courgette-linzenkoekjes met limoenyoghurt

  • Tussendoor
  • 8 personen

Ingrediënten lijst

2 courgettes, grof geraspt en gedroogd
1 ui, gesnipperd
1 ei
1 limoen, de rasp
1 pot of blik linzen, afgespoeld en gedroogd
100 ml (plantaardige) yoghurt
70 g volkoren tarwemeel
8 g ras el hanout
Olie om in te bakken
Peper & zout

BEreidings wijze

  1. Meng in een grote kom de geraspte courgettes met de ui, linzen, meel, ras el hanout en het ei.
  2. Verhit in een grote koekenpan 2 eetlepels olie en schep hierin met twee lepels bergjes van het courgettebeslag. Druk ze een beetje plat met een spatel. Bak de courgettekoekjes in ca. 6 minuten per kant rustig goudbruin en gaar. Herhaal tot het beslag op is.
  3. Meng de limoenrasp door de vegan yoghurt met wat zout en peper. Serveer bij de koekjes.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2021