Conchiglie uit Sardinië met tonijn en artisjok
Conchiglie uit Sardinië met tonijn en artisjok

Hoofdgerecht

Conchiglie uit Sardinië met tonijn en artisjok

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 507 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g conchiglie
160 g tonijn in water (blik), uitgelekt en geplukt
100 g tomatenpuree
8 artisjokharten, in partjes
2 sjalotjes, in halve ringen
2 tenen knoflook, in dunne plakjes
Klein handje cherrytomaatjes, gehalveerd
4 el zwarte olijven zonder pit
2 el olijfolie
2 el kappertjes
2 el peterselie, gehakt
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Kook de conchiglie al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verwarm intussen voor de saus de olijfolie in een ruime pan en fruit hierin de sjalot en knoflook glazig. Voeg de tomatenpuree toe en bak ca. 2 minuten mee. Doe dan de tonijn erbij, de artisjokharten, olijven, cherrytomaatjes, kappertjes, peterselie en 100ml water. Verwarm al roerend tot er een mooie saus ontstaat.
  3. Giet de pasta af en schep door de saus. Warm goed door en breng op smaak met zout en peper.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2023.