Hoofdgerecht
Conchiglie uit Sardinië met tonijn en artisjok
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 507 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g conchiglie
- • 160 g tonijn in water (blik), uitgelekt en geplukt
- • 100 g tomatenpuree
- • 8 artisjokharten, in partjes
- • 2 sjalotjes, in halve ringen
- • 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
- • Klein handje cherrytomaatjes, gehalveerd
- • 4 el zwarte olijven zonder pit
- • 2 el olijfolie
- • 2 el kappertjes
- • 2 el peterselie, gehakt
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Kook de conchiglie al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm intussen voor de saus de olijfolie in een ruime pan en fruit hierin de sjalot en knoflook glazig. Voeg de tomatenpuree toe en bak ca. 2 minuten mee. Doe dan de tonijn erbij, de artisjokharten, olijven, cherrytomaatjes, kappertjes, peterselie en 100ml water. Verwarm al roerend tot er een mooie saus ontstaat.
- Giet de pasta af en schep door de saus. Warm goed door en breng op smaak met zout en peper.
Boodschappen lijst
- Kappertjes in azijn
3,19 140 Gram
removeadd product to cart - Zwarte olijven
3,19 125 Gram
removeadd product to cart - Platte peterselie
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Tonijnstukken in water
3,79 160 Gram
removeadd product to cart - Cherry trostomaten
2,49 250 Gram
removeadd product to cart - Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Artisjokharten
6,39 280 Gram
removeadd product to cart - Tomatenpuree
1,79 100 Gram
removeadd product to cart - Conchiglie
2,99 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2023.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!