Bakken
Clafoutis met rabarber
- • Bakken
- • 4 personen
- • 457 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 250 g rabarber, in stukjes van 2 cm
- • 200 ml volle melk
- • 170 g suiker
- • 100 ml slagroom
- • 75 g bloem, gezeefd
- • 3 eieren
- • 1 limoen, de rasp
- • 4 el crème fraîche
- • Ook nodig: ovenschaal van 20 cm, goed ingevet met boter
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de rabarberstukjes met 50 gram van de suiker.
- Klop in een kom de eieren, melk, slagroom en de rest van de suiker door elkaar. Voeg beetje bij beetje de bloem toe terwijl je klopt.
- Giet dit beslag in de ovenschaal en verdeel de rabarberstukjes erover. Bak de clafoutis in ca. 30 minuten gaar in de oven.
- Serveer met een schepje crème fraîche en bestrooi met limoenrasp.
Boodschappen lijst
- Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Kristalsuiker
2,99 750 Gram
removeadd product to cart - Boeren slagroom
2,39 200 ml
removeadd product to cart - Boeren crème fraîche
1,89 125 ml
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Volle melk
2,25 1 Liter
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!