Bakken
Clafoutis met rabarber
- • Bakken
- • 4 personen
- • 457 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 250 g rabarber, in stukjes van 2 cm
- • 200 ml volle melk
- • 170 g suiker
- • 100 ml slagroom
- • 75 g bloem, gezeefd
- • 3 eieren
- • 1 limoen, de rasp
- • 4 el crème fraîche
- • Ook nodig: ovenschaal van 20 cm, goed ingevet met boter
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de rabarberstukjes met 50 gram van de suiker.
- Klop in een kom de eieren, melk, slagroom en de rest van de suiker door elkaar. Voeg beetje bij beetje de bloem toe terwijl je klopt.
- Giet dit beslag in de ovenschaal en verdeel de rabarberstukjes erover. Bak de clafoutis in ca. 30 minuten gaar in de oven.
- Serveer met een schepje crème fraîche en bestrooi met limoenrasp.
Boodschappen lijst
- Volle melk
1,99 1 Liter
removeadd product to cart - Kristalsuiker
3,49 750 GRAM
removeadd product to cart - Boeren slagroom
2,09 200 ml
removeadd product to cart - Eieren
3,19 6 stuk
removeadd product to cart - Tarwebloem
2,99 1 kg
removeadd product to cart - Limoenen
1,89 200 Gram
removeadd product to cart - Boeren crème fraîche
1,69 125 ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!