Clafoutis met rabarber
Clafoutis met rabarber

Bakken

Clafoutis met rabarber

  • Bakken
  • 4 personen
  • 457 kcal / portie

Ingrediënten lijst

250 g rabarber, in stukjes van 2 cm
200 ml volle melk
170 g suiker
100 ml slagroom
75 g bloem, gezeefd
3 eieren
1 limoen, de rasp
4 el crème fraîche
Ook nodig: ovenschaal van 20 cm, goed ingevet met boter

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng de rabarberstukjes met 50 gram van de suiker.
  3. Klop in een kom de eieren, melk, slagroom en de rest van de suiker door elkaar. Voeg beetje bij beetje de bloem toe terwijl je klopt.
  4. Giet dit beslag in de ovenschaal en verdeel de rabarberstukjes erover. Bak de clafoutis in ca. 30 minuten gaar in de oven.
  5. Serveer met een schepje crème fraîche en bestrooi met limoenrasp.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2022.