Bakken
Citroencake met mascarpone en vruchten
- • Bakken
- • 8 personen
- • 455 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 200 g boter
- • 100 g blauwe bessen
- • 4 eieren
- • 1 pak boerencakemix
- • 1 citroen, alleen de rasp
- • ¼ galiameloen, in dunne plakjes
- • 3 el mascarpone
- • 2 el amandelschaafsel
- • Snufje zout
- • OOK NODIG: springvorm van ca. 20 à 22 cm, ingevet
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Roer de boter in de keukenmachine wit en romig. Voeg de cakemix toe en meng er vervolgens één voor één de eieren door. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei helemaal is opgenomen.
- Spatel de rasp van de citroen en een snufje zout luchtig door het beslag. Schep het beslag in de springvorm en bestrooi met de geschaafde amandel. Bak de cake gaar en goudbruin in ca. 1 uur.
- Laat de cake afkoelen en snijd hem daarna horizontaal doormidden. Bestrijk de onderste laag met de mascarpone en verdeel de blauwe bessen en de meloen erover. Plaats de bovenkant van de cake erbovenop.
Boodschappen lijst
- Amandelschaafsel
2,59 75 Gram
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
4,10 250 Gram
removeadd product to cart - Blauwe bessen
4,59 125 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Mascarpone
4,49 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2023.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!