Bakken
Chocolate sandwich cookies
- • Bakken
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 100 g havermout
- • 100 g volkorenmeel
- • 100 g rietsuiker (of kokosbloesemsuiker)
- • 100 g pure chocolade
- • 60 g boter, in blokjes
- • 1 ei
- • 1 zakje vanillesuiker
- • Paar el chocoladepasta
- • 1 tl kaneel
- • 1 tl bakpoeder
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Meng havermout, meel, suiker, kaneel, vanillesuiker en bakpoeder door elkaar.
- Voeg de boter in delen toe en meng daarna het ei erdoor.
- Maak een lange rol van het deeg en snijd deze in gelijke plakjes (ca. 24-30 stuks). Druk de plakjes eventueel nog wat platter - ze mogen niet te dik zijn - en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de koekjes in ca. 10-15 minuten gaar in de oven. Laat afkoelen en uitharden.
- Smelt de chocolade au bain-marie. Vouw een stukje bakpapier tot een puntzakje en schep daar de gesmolten chocolade in. Knip het puntje eraf en versier de afgekoelde koekjes met streepjes chocolade. Laat stollen.
- Schep een flinke lik chocopasta op de onderkant van een koekje en plak er een tweede koekje tegenaan. Doe dit bij alle koekjes.
Boodschappen lijst
- Havermout
1,89 600 Gram
removeadd product to cart - Volkoren tarwemeel
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
4,49 250 Gram
removeadd product to cart - Gemalen kaneel
2,89 35 Gram
removeadd product to cart - Bakpoeder 3x17gram
1,19 51 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Pure chocolade 75%
3,49 80 Gram
removeadd product to cart - Pure chocoladepasta
4,19 270 Gram
removeadd product to cart - Rietsuiker Fairtrade
4,59 1 kg
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Women. Voor 12-15 stuks
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!